4 közepes lilahagyma (kb. 600 g)
Fél evőkanál olaj (vagy olívaolaj)
Fél evőkanál gránátalma szirup (elhagyható)
1. Tisztísd meg a lilahagymákat, vágd őket félbe, és utána szeleteld fel kb. 1 cm-es szeletekre.
2. Egy nagyobb serpenyőt hevíts fel.
3. Önts bele fél evőkanál olajat, és tedd bele a lilahagyma szeleteket.
4. Vedd le azonnal a lángot közepes és takarék közé.
5. 30 percig süsd a lilahagymát, 3-4 percenként alaposan átkeverve.
6. Most jön a trükk: adj hozzá fél evőkanál gránátalma szirupot. Természetesen ez a lépés elhagyaható, ha nehéz beszerezni.
7. Keverd el, és karamellizáld még 2 percig.
Szokásos módon nokedlit készítünk: a lisztbe beleütjük a tojásokat, sózzuk, és kevergetés közben hozzádolgozzuk a vizet, és addig keverjük, amíg a hozzávalók nagyjából összeállnak....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposzta végeit vágd le, a külső leveleket és a torzsát távolítsd el. Szeleteld vékony csíkokra, majd kicsit sózd be, és hagyd állni 15-20 percig. A vöröshagymát aprítsd fel, és...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát vágjuk kockákra. A kockázott bacont pirítsuk le a saját zsírján, majd a szalonnát vegyük ki a serpenyőből. A kisült zsiradékra tegyük rá a burgonyát, s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tegyük a burgonyát egy lábosba, és engedjük fel annyi vízzel, amennyi elfedi. Forraljuk fel, és főzzük 10 percig, amíg már a villát bele tudjuk szúrni. Szűrjük le, és tegyük fél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű