Karfiol
ízlés szerint fűszerek
Daráld rizsszem nagyságú darabokra. Pirítsd kevés olajon serpenyőben, vagy olaj nélkül sütőben, 200°C-n, sütőpapíron vékonyan elterítve.
Annyi vízzel, hogy ellepje, párold puhára fedő nélkül.
Érdemes folyamatosan kevergetni!
Rakott ételek mellé nem adja a rizs állagot, karfiolos lesz.
A krumplit meghámozzuk és uborkagyaluval felszeleteljük. A lehető legvékonyabb darabok kellenek. Az olajban elkeverjük a borsot és ha egyéb fűszert akarunk (akár direkt sült burg...
Elkészítési idő:gy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beledobjuk a mustármagot, és várunk amíg elkezdenek pattogni, ez pár másodperc. Hozzáadjuk a chilit és a hagymát, ( a hagymát először...
Elkészítési idő:Az újkrumplit alaposan megtisztítjuk, a héját ledörzsöljük. Ha nagyobb szemek, akkor ketté lehet vágni. Sós vízben éppen puhára főzzük. A sütőt előmelegítjük. Egy kerámia sütőfor...
Elkészítési idő: 25 minAz egyforma méretű krumplikat meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk. Lapos felüket a deszkára téve tetejüket beirdaljuk, úgy, hogy minél mélyebben vágjuk be, de még ne v...
Elkészítési idő: 1,5 óra