1 kgburgonya
3 dbtojás
125 mltejföl
50 greszelt sajt
2 ev. kanálvaj
ízlés szerint só, bors
A burgonyát megfőzzük, mintha burgonyapürét készítenénk. A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük.
Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba tesszük. Egy másik tálban mixerrel a vajat, tojások sárgáját és a tejfölt habosra verjük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, elkeverjük, majd beledolgozzuk az áttört burgonyát. Ezután még egyszer mixerrel alaposan eldolgozzuk.
Ezután a kemény tojáshabot óvatosan belekeverjük a masszába.
Az így elkészített burgonyás masszát habzsákba töltjük, majd a megfelelő fej kiválasztása után a sütőpapírral kibélelt tepsire kis korongokat készítünk.
A sajtos-burgonyás falatkákat 220 fokon 10 percig sütjük.
A gombát megmosom és lecsöpögtetem. Nem kell meghámozni, csak az esteleges hibákat vágjuk ki. A lilahagymát szeleteljük fel, a zöldhagyma daraboljuk fel. Tegyünk egy nagy serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzzük, leszűrjük, villával összetörjük, s jól összekeverjük a többi hozzávalóval. Majd kézzel összegyúrjuk, gombóccá formázzuk, rizslisztes szilikonlapon kinyújtjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA rizst megmosom, lecsepegtetem. A konzerv leöntött levét vízzel kiegészítem 2 bögrényire (0,5 literre). A folyadékot egy kis lábasban lassan felforralom a sóval, pap...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA fürjtójásokat megfözzük, útána meg pucoljuk. A darált húst összekeverjük, a 2 db tójással, az aztatott kenyérrel, sóval, borssal vegetával és a bele reszelt hagymával. Egy evöka...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: Könnyű