Családireceptkönyv.hu

Tepsis sajtos burgonyapüré


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kgburgonya
3 dbtojás
125 mltejföl
50 greszelt sajt
2 ev. kanálvaj
ízlés szerint só, bors

Elkészítés:


A burgonyát megfőzzük, mintha burgonyapürét készítenénk. A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük.

Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba tesszük. Egy másik tálban mixerrel a vajat, tojások sárgáját és a tejfölt habosra verjük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, elkeverjük, majd beledolgozzuk az áttört burgonyát. Ezután még egyszer mixerrel alaposan eldolgozzuk.

Ezután a kemény tojáshabot óvatosan belekeverjük a masszába.

Az így elkészített burgonyás masszát habzsákba töltjük, majd a megfelelő fej kiválasztása után a sütőpapírral kibélelt tepsire kis korongokat készítünk.

A sajtos-burgonyás falatkákat 220 fokon 10 percig sütjük.

Tepsis sajtos burgonyapüré

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Borsós nokedli
Borsós nokedli

Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. A tűzről lehúzva pirospaprikát, borsot és ételízesítőt teszünk bele, majd a tűzre visszatéve ráöntjük a borsót, és f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Orsi
Nokedli (Paleo)
Nokedli (Paleo)

Feljött a víz tetejére és kiszedtem.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ivett
Sült csicseriborsó - nasi
Sült csicseriborsó - nasi

Háromszoros vízmennyiségbe beáztatom a csicseriborsót egy éjszakára. ➋ Minimum 12 óra elteltével lecsepegetetem és leitatom róla a nedvességet. ➌ Elkeverem az olívaolajat a fűs...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk