Bögre gombóc
1 bögre liszt,1 bögre tej, 2 tojássárgája ,és fehérje habnak felverve, só, félzacskó sütőpor, 1-2 kifli apró kockára vágva, és egy pici élesztő kb .1 dkg.
Mindent összekeverek egy tálba,és a végén belekeverem a tojáshabot, kikent és lisztezett bögrékbe teszem,és forrásban lévő vízbe állítva 30 percig főzöm fedő alatt. 4 nagyobb bögrébe osztom szét.
A rizst megfőzzük. A zöldborsót pár perce bő, forró sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük. Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, beledobjuk a főtt rizst és nagy lángon, kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy bögre bulgur 2 bögre forróvízzel leöntve, sózva, egy műanyag edénybe. Lefedem 15-20 percre. Ez idő alatt kétszer gyorsan átforgatom. ☺
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sárgarépa megtisztítjuk, majd lereszeljük. Az olajat az ecettel, az összezúzott fokhagymával és a mustárral összekeverjük, adunk hozzá sót, majd a sárgarépát alaposan beleforg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát. Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l vízhez 3 tk só és 1-2 ek olaj) több...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű