2 főre:
fél fej (nagyobb) kelkáposzta
1 nagy fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors, római kömény
1 dl zöldség alaplé vagy víz
fél lime leve
chili paprika - opcionális
Csíkozzuk fel a kelt és a hagymát. Kevés olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, sózzuk. Majd adjuk hozzá a kelkáposzta csíkokat, a reszelt fokhagymát. Borsozzuk, megszórjuk egy kevés őrölt római köménnyel, majd felöntjük az alaplével. Amíg elpárolog a folyadék, addig pont ressre fő meg a kelkáposzta. Kicsit pirítsuk le a zöldségeket, kapjanak egy kis színt. Tálaláskor csavarjuk rá egy fél lime levét. Chilit is szórhatunk a tetejére, ezzel egy kis tüzességet kölcsönzünk neki . Üde, nyári és nagyon ízletes köretet kapunk, amihez egy natúr szelet, vagy csirkehús, esetleg hal is kitűnően passzol. De hús nélkül magában vagy rántott zöldségekkel is mennyei.
krumplit megfőzőm+kivajazott tepsibe öntöm+reszelt sajt+tördelt vaj+szalonna+sütöm :)
Elkészítési idő:A hozzávalókat összekeverjük, majd evőkanálnyi darabokat szedünk ki, amit 1 cm vastagságúra nyújtunk. Zsemlemorzsába forgatjuk és megsütjük. Tejföllel tálaljuk.
Elkészítési idő:A burgonyát meghámozom, kockázom, és sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, össze töröm, kissé hagyom állni. Hozzákeverem a vajat, 2 tojássárgáját, ízesítem sóval, szerecsendióval. Lis...
Elkészítési idő: