3-4 nagyobb szem krumpli
1 csomag vaj
tej
só
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük.
A főtt krumplit nyomóval átpasszírozzuk. (Én a vajat a passzírozóba rakom, és együtt nyomom át a krumplival.)
Elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet (érdemes fokozatosan adagolni), végül habosra keverjük (mixerrel szebb eredmény érhető el).
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kevés olajon megfuttatom az apróra vágott lilahagymát, ami persze lehet újhagyma, póré, akár vöröshagyma is, ízlés szerint. Hozzáteszem a kockára vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKb. egyforma méretű burgonyákat hámozás után sós vízben meg főzzük. Amint a burgonyák megfőttek picit hűlni hagyjuk őket. Ez idő alatt ki margarinozunk egy közepes méretű tepsit....
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. Az olajon megpirítjuk az egészen apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a curryt, az ízesítőket és kb. fél liter vizet. 2. Amikor felfőtt, beletesszük a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat habosra keverjük. (Nem kell sózni, mert a feta sós.) Húsok töltelékeként használják, de pirítósra is kiváló.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű