4 db zsemle (szikkadt)
4 dkg margarin (vagy vaj)
1 közepes fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
2 db tojás
2 dl tej
20 dkg finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A zsemléket kis kockákra vágjuk, és forró sütőben megpirítjuk.
A margarinon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet.
A tojásokat a tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, majd a zsemlekockákat, és alaposan elkeverjük.
2 db tiszta konyharuhát (vagy más vékony vásznat) meglisztezünk, és a masszát két egyenlő részre osztva, rúd alakúra formálva, a konyharuhákra tesszük, és szorosan feltekerjük. A hengerek két végét elkötjük (befőző gumi is alkalmas erre).
Széles lábosban enyhén sós vizet forralunk, ebben főzzük kb. 20-25 percig fedő alatt, közben egyet-egyet fordítunk rajtuk.
Ha megfőttek, kivesszük a vízből, kicsit hagyjuk hűlni, majd kitekerjük a konyharuhából.
Szeletelve adjuk bármilyen szószos hús mellé köretnek.
A felkockázott hagymát forró zsíron fonnyaszd meg. A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, öntsd le a levét, de egy-két kanálnyi maradjon alatta, s azzal együtt törd át a burgo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A padlizsánokat nagyobb kockákra vágjuk, 30 percre erősen besózzuk, szűrőtálba csúsztatjuk (hogy kesernyés levük elfolyjon). A színes pap...
Elkészítési idő: 1 ó 45 p Nehézség: KözepesA krumplit megpucoljuk és kb egyforma darabokra vágjuk. Az olívaolajat összekeverjük a paradicsompürével és a fűszerpaprikával, majd jól átfogatjuk benne a krumplit. Sütőpapí...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1,A burgonyát meghámozzuk, 1/2 cm-es darabokra szeleteljük, megmossuk és leszárítjuk. 2.Ételízesítővel és a borssal befűszerezzük, és állni hagyjuk 1 órát, hogy a fűszer jól át...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű