10 dkg köles
1 közepes fej hagyma apró kockára vágva
1 tk. mustár
1-2 ek. tejföl/joghurt
1-2 ek. puha vaj
ízlés szerint: pirospaprika, kömény, bors, só
A kölest jól átmosom, és 2,5x mennyiségű sós vízben puhára párolom. Utána hagyom kihűlni. Közben a vajat elkeverem a tejföllel és a fűszerekkel, majd ezt a krémet hozzákeverem a kihűlt köleshez. Hozzáadom az apróra vágott hagymát is. Én még újhagymát is vágtam bele. Tehetünk bele petrezselyemzöldet is.
A krumplikat mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe. Enyhén sós vízben főzzük néhány percet, majd szűrjük le, és hűtsük ki langyosra. Óvatosan vágjuk ki a belsejét, majd villával t...
Elkészítési idő:Den Reis mit der doppelten Menge Wasser in einen Topf geben und abgedeckt zum Kochen bringen. Dann die Temperatur stark reduzieren und den Reis ca. 40 Min. ganz leicht köchelnd gar...
Elkészítési idő:1. A burgonyát megtisztítjuk, hosszában félbe vágjuk, bevagdossuk. 2. Sózzuk, borsózzuk és megkenjük olvasztott vajjal. 3. 200 fokos sütőben 40 percig sütjük, közben 10-15...
Elkészítési idő:A nokedlihez a tűzhelyre teszünk egy vízzel teli edényt, sót szórunk bele, majd nekiállunk összekeverni a tésztát amíg a víz felforr. A tojást egy tálba ütjük, beleöntjük a liszte...
Elkészítési idő: