menu

Családireceptkönyv.hu

A legfinomabb sárgarépa saláta – Önmagában könnyű va


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



30 dkg sárgarépa,
25 dkg alma,
2 evőkanál olaj,
1 citrom leve,
1 tojássárgája,
1 dl tejföl,
1 kávéskanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
késhegynyi reszelt citromhéj,
1 kávéskanál mustár,
késhegynyi törött bors,
1 kávéskanál cukor vagy méz,
késhegynyi só.

Elkészítés:



Üveg vagy porcelán tálban (vagy ép zománca edényben, műanyag tálban) az olajat összekeverjük a citromlével.
A keverést műanyag- vagy fakanállal végezzük (a fémeszköz a C-vitamint hatástalanítja), hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojássárgáját és az egészet jól összehabarjuk.
Az előírt fűszereket, sót, cukrot az öntetbe keverjük, az almát megmossuk, vékonyan meghámozzuk, a kicsavart citrom belsejével jól átdörzsöljük, hogy meg ne barnuljon, és a reszelő legnagyobb fokán az öntetbe reszeljük.
Reszelés közben azonnal a mártáshoz keverjük, majd a nyers céklasalátánál leírt módon a sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk és a reszelő legfinomabb fokán reszelve keverjük az almás öntethez.
Csinosan tálra rendezzük, finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük. Személyenként egy kemény tojással önálló étel.

A legfinomabb sárgarépa saláta – Önmagában könnyű va

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Újburgonya töltve
Újburgonya töltve

A krumplikat lobogó vízben héjastul megfőzzük. Kivéve levágjuk a hosszabb oldal harmadát, ezekről leszedjük a héjat, összetörjük. Mélyedést kaparunk a krumpliba, ezt is az előzőekh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Saci köret
Saci köret

1. 5 dkg vajat megolvasztunk, beleteszünk sok finomra vágott petrezselymet. 2. Elvesszük a tűzről, belereszelünk sajtreszelőn 3 kemény tojást, megsózzuk. 3. Éppen csak egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Májgaluska
Májgaluska

A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk majd kicsit kihűtjük. A zsemléket hideg vízbe beáztatjuk. A májat, a kicsavart zsrmlét, a tojást ès a hagymát robotgépbe tesszük, sózzuk, bors...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Párolt rizs
Párolt rizs

A rizsfőzés alapszabálya : alapos mosás, áztatás, pirítás, megfelelő vízmennyiség a főzéshez, a fedőt nem emelgetjük főzés közben.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk