30 dkg sárgarépa,
25 dkg alma,
2 evőkanál olaj,
1 citrom leve,
1 tojássárgája,
1 dl tejföl,
1 kávéskanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
késhegynyi reszelt citromhéj,
1 kávéskanál mustár,
késhegynyi törött bors,
1 kávéskanál cukor vagy méz,
késhegynyi só.
Üveg vagy porcelán tálban (vagy ép zománca edényben, műanyag tálban) az olajat összekeverjük a citromlével.
A keverést műanyag- vagy fakanállal végezzük (a fémeszköz a C-vitamint hatástalanítja), hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojássárgáját és az egészet jól összehabarjuk.
Az előírt fűszereket, sót, cukrot az öntetbe keverjük, az almát megmossuk, vékonyan meghámozzuk, a kicsavart citrom belsejével jól átdörzsöljük, hogy meg ne barnuljon, és a reszelő legnagyobb fokán az öntetbe reszeljük.
Reszelés közben azonnal a mártáshoz keverjük, majd a nyers céklasalátánál leírt módon a sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk és a reszelő legfinomabb fokán reszelve keverjük az almás öntethez.
Csinosan tálra rendezzük, finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük. Személyenként egy kemény tojással önálló étel.
Lereszeljük a burgonyát, kifacsarjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől. Hozzáadjuk a darált húshoz, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA módszer lényege: a meghámozott hasábra vágott krumplit úgy ahogy van egy hideg vaslábosba tesszük, annyi olajat öntünk rá, ami ellepi, aztán alágyújtunk és közepesnél picit nagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a hozzávalókat, hűtőben másnapig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű