4 hámozott krumpli (Főzd elő, amíg el nem kezd megpuhulni!)
– Sajt ízlés szerint (Trappista)
– 1 felvert tojás
– 1/3 csésze liszt
– 1 teáskanál só
– 1 teáskanál cukor
– 1/8 teáskanál bors
– 1 teáskanál vaj
– olaj a sütéshez
Reszeljük le az előfőzött krumplit és a sajtot, keverjük össze a felvert tojással, majd a száraz hozzávalókkal, a végén pedig adjuk hozzá a vajat, és alaposan kavarjuk össze. Az így kapott masszát nyújtsuk ki sütőpapírok között, majd tegyük a fagyasztóba, hogy megkeményedjen. Ezt követően forró olajban süssük ki! Fokhagymás mártással tálaljuk!
A burgonyákat megtisztítjuk, majd cikkekre vágjuk. Egy nagy lábasba dobjuk, majd forró vízzel felöntjük. Sózzuk, majd forrástól számítva 3 percig főzzük. Leszűrjük. Egy nagyobb t...
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: KönnyűA közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szelete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuszkuszt egy széles tányérba tesszük és felöntjük hideg vízzel. Negyedóra után leszűrjük, és félretesszük, míg a szemek tovább duzzadnak. Villával többször átkeverjük, hogy a sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMagas falú edényben az olajat felforrósítjuk , benne a rizst megforgatjuk és felöntjük a felforralt sós vízzel , majd 1 percig forraljuk. Rászórjuk a borsót és fedő alatt a lehető...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes