4 hámozott krumpli (Főzd elő, amíg el nem kezd megpuhulni!)
– Sajt ízlés szerint (Trappista)
– 1 felvert tojás
– 1/3 csésze liszt
– 1 teáskanál só
– 1 teáskanál cukor
– 1/8 teáskanál bors
– 1 teáskanál vaj
– olaj a sütéshez
Reszeljük le az előfőzött krumplit és a sajtot, keverjük össze a felvert tojással, majd a száraz hozzávalókkal, a végén pedig adjuk hozzá a vajat, és alaposan kavarjuk össze. Az így kapott masszát nyújtsuk ki sütőpapírok között, majd tegyük a fagyasztóba, hogy megkeményedjen. Ezt követően forró olajban süssük ki! Fokhagymás mártással tálaljuk!
A megpucolt, kockára vágott burgonyát sóval elkevered és lefedve 5 percre (2 adag) a mikróba teszed 100%-ra. Ha a krumpli öreg és száraz, a mikróba tétel előtt tegyél bele kb. 10 c...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket megtisztítjuk, a spárgafélék fejét 3-4 cm hosszúságban leválasztjuk, a sípokat felaprítjuk. A sárgarépát és a hámozatlan cukkinit karikákra, a hagymákat apró kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. A tepsidet béleld ki sütőpapírral, a cukkinit vágd vékony hasábokra. 2. Keverd össze egy tálban a morzsát, a reszelt parmezánt, a zöldfűszereket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Az olajhoz adjuk a fűszereket, pár percig pirítjuk, majd beleszórjuk a hagymát. Üvegesre pároljuk, hozzákeverjük a gombát, zsírjára pir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű