400 g héjában főtt burgonya
2 tojássárgája
1 evőkanál liszt (10g)
só
kb. 2 dl olaj a sütéshez
A főtt burgonya héját eltávolítjuk, burgonyanyomón átnyomjuk, megsózzuk és hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgájákat és a lisztet.
Legalább egy órán át állni hagyjuk.
Evőkanállal a felhevített olajba kis halmokat szaggatunk és szép világosra sütjük a burgonyafánkokat.
Húsételekhez köretként tálaljuk.
A burgonyát megfőzzük,megtörjük Bő olajban kockára vágott hagymát pirítunk és a krumplira öntjük. Nagyon finom,ha maradék hús zsiradékban sül a hagyma
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA krumplit megtisztítom, majd enyhe sós vízbe fölrakom főni, vigyázva, hogy ne főjön szét. Amikor megfőtt a krumpli, leszűröm és elkészítem rá a petrezselymes hagymás zsírt: felo...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűEgyneművé dolgoztam, nokedli szaggatóval a forrásban lévő sós vízbe szaggattam, 2-3 percig főztem. Olyan, mint a megszokott nokedli. http://www.dietas-termekek-webshop...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőpapírral bélelt tepsibe kockára vágott krumplit ízesíteni sóval, piros paprikával, fokhagymával. Olajjal meglocsolni és jól összekeverni. Ropogósra sütni!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű