6 db nagyobb burgonya
1 db vöröshagyma
150 g sonka
1 ev. kanálvaj
50 g sajt
1 ev. kanál búzafinomliszt
1 db tojás
snidling vagy újhagyma
só, bors
petrezselyemzöld
A burgonyát megmossuk, sós vízben puhára főzzük, majd a héját eltávolítjuk.
Forró serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott sonkát.
A petrezselyemzöldet és a snidlinget/újhagymát apróra vágjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot és a pirított sonkát.
A főtt burgonyát félbe vágjuk, majd a közepét kávéskanállal óvatosan kivájjuk. A kivájt burgonyát apróra vágjuk és hozzáadjuk a töltelékhez. A töltelékkel megtöltjük a burgonyákat, és a két felet egymással szembe tesszük.
A tojást felverjük, sózzuk és borsozzuk. A töltött burgonyát először lisztbe, majd tojásba forgatjuk, forró olajban kirántjuk. Jó étvágyat!
Az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk ki fakanállal. De ne keverjük ki csomómentesre! Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l-ben), amihez hozzáadunk kb. 2 ek olajat, kiszaggatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSajnos nem mértem semmit. Nagyjából negyedkiló lehetett a liszt, nem mertem sokat, hátha mégse jön be a dolog alapon. A chia magra én meleg vizet öntöttem, de azt olvastam, arra a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat pucolom, mosom, majd tiszta konyharuhán leitatom róla a vizet. Ezután beszórom a sült krumpli fűszersóval majd panírozom a szokásos módon. Liszt-tojás-prézli. Lassú l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítése: A burgonyákat megpucolom és sajtreszelőn lereszelem. Ízlés szerint sózom, borsozom, megszórom a kurkumával és a szerecsen dióval, hozzáadom az olajat a tojást, a re...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű