25 dkg liszt
- 2 tojás
- só
- 2 dl víz
- kevés vaj
- petrezselyemlevél
Felteszünk egy lábasban vizet forrni.
A nokedlihez a lisztet elkeverjük a tojással, majd megsózzuk, és hozzáadjuk a tejet. Sima masszát kapunk, ami nehezen folyik le a kanálról. Én szárított petrezselyemlevelet adtam hozzá, de frisset is lehet. Nokedliszaggatón forró, sós vízbe szaggatjuk, amikor feljönnek a tetejére, akkor megfőttek, egy szűrővel kihalásszuk őket.A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, lecsöpögtetjük, és szervírozzuk. Míg még forró a nokedli, ráteszünk egy darabka vajat, és elkeverjük vele.
Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, valószínűleg már jók is. Figyelem! Ha túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz!
Az avokádókrém készítése tulajdonképpen a vásárlásnál kezdődik. Ha pénteken mész bevásárolni, mindenképpen puha avokádót válassz, azzal lehet jól dolgozni. Vágd félbe, és kanalazd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEnnél egyszerűbb változat aligha létezik. A krumplit süsd meg a héjában, majd amikor elkészült, csak vágd fel, a túrót fűszerezd egy kis sóval, borssal, meg amivel még épp jólesik,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A rizst párold meg. Kevés vajon, apróra vágott petrezselyemmel párold meg a zöldborsót is, majd keverd a forró rizshez. (sütőben, fedő alatt melegítsd össze.) 2. Tálaláskor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplipürét kikeverjük a liszttel, sütőporral. Az egész tojást enyhén felverjük. Jól beledolgozzuk a krumplis masszába, Fűszerezzük, végül a lereszelt sajtot is belekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű