Hozzávalók:
60 dkg főzött rizs
2 db tojás
15 dkg reszelt sajt
só
1 mk fehér bors
1 kisebb ek aprított petrezselyemzöld
3 ek liszt (a forgatáshoz)
A sütéshez:
olaj
Elkészítése
A hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk.
Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük.
Nálunk általában a húsos ételeknél mindig marad rizs,ilyenkor lefagyasztom. Most elővettem a fagyasztóból és újra feldolgoztam.
Köretként vagy önálló ételként is fogyaszthatjuk.
Répát megtisztítom, karikára vagom. Hagymát apróra vágom. Vajon (margarinon) dinsztelem, 1/2 kávéskanál cukorral, vegetával ízesítem, sózom. (ízlés szerint) Kevés víz kell alá,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézPucold meg a zellert és vágd vékony hasábokra. Sózd meg és forgasd össze az ízlésed szerinti fűszerkeverékkel. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és permetezd meg olajjal, egyenlet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk és vékony, 1-2 milliméteres szeletekre vágjuk késsel vagy szeletelőgéppel. Kivajazott hőálló edénybe tesszük. Felkarikázzuk a póréhagymát és hozzákeverjük a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűEgy lábasban odatettem vizet forrni, szórtam bele sót és őrölt borsot, majd maikor felforrt beletettem a pároló betétet és abba a krumplit, lefedtem és a fűszeres gőzben pároltam p...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz