3 db édes burgonya, só ízlés szerint, liszt 4-5 evő kanál , kicsit sűrűbb masszát kell kapnunk. Lila hagyma és fokhagyma a tetejére.
A burgonyákat felkockázni és forró vízbe megfőzni. Ha kész van leszűrni és hozzáadni a többi alap anyagot majd krumpli nyomóval pépesíteni. Sütőpapírt picit olajjal meg kell kenni és pirulásig sütni, forgatni.
Vágjuk hasábokra a burgonyát, majd öntsük nyakon olívaolajjal és ízesítsük fokhagymával és sóval. Grillezzük közepesen magas hőmérsékleten, amíg elszenesedik, majd ha kész, díszíts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és burgonyatörővel összetörjük. Hozzákeverjük a vajat, a parmezánt és egy tojást. A másik tojást kettévál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és vékony hasábokra vágjuk. Kis adagokban forró olajban megsütjük, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat le itassunk róla. Azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelöntjük tehát a víz mennyiséggel és takarékon lassan főzzük. Akkor jó,ha elszívta a vizet és megpuhult. Lehet hozzá keverni párolt zöldséget. Kiváló köretként.
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű