3 db édes burgonya, só ízlés szerint, liszt 4-5 evő kanál , kicsit sűrűbb masszát kell kapnunk. Lila hagyma és fokhagyma a tetejére.
A burgonyákat felkockázni és forró vízbe megfőzni. Ha kész van leszűrni és hozzáadni a többi alap anyagot majd krumpli nyomóval pépesíteni. Sütőpapírt picit olajjal meg kell kenni és pirulásig sütni, forgatni.
Lehetőleg ne hatalmas burgonyákat válasszunk, hogy könnyebben puhuljon, s lehetőleg egyenlő nagyságúakat! A meghámozott, megmosott burgonyákat hosszában félbevágjuk, megszórjuk en...
Elkészítési idő: 50 percA meghámozott,felvágott krumplit bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük , sózzuk és hozzákeverjük a vajat.Krumplinyomóval összetörjük. Hűlni hagyjuk. Amikor langyos vagy csaknem tel...
Elkészítési idő: 45 percHámozzuk és mossuk meg a burgonyát, és vágjuk vékony szeletekre. Tisztítsuk meg a hagymát, és karikázzuk fel. Rendezzük el a burgonyát és a hagymát egy jókora extravastag alufólián...
Elkészítési idő:A karfiolt szedd rózsáira és zöldségaprítóban vagy turmixgépben törd össze. Csak rövid ideig nyomd az indítógombot, 1-2 mp alatt ugyanis apró szemcsés lesz a karfiol állaga, és itt...
Elkészítési idő: 30