menu

Családireceptkönyv.hu

ÉDESBURGONYÁSRÖSZTI


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 db édes burgonya, só ízlés szerint, liszt 4-5 evő kanál , kicsit sűrűbb masszát kell kapnunk. Lila hagyma és fokhagyma a tetejére.

Elkészítés:


A burgonyákat felkockázni és forró vízbe megfőzni. Ha kész van leszűrni és hozzáadni a többi alap anyagot majd krumpli nyomóval pépesíteni. Sütőpapírt picit olajjal meg kell kenni és pirulásig sütni, forgatni.

ÉDESBURGONYÁSRÖSZTI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lapcsánka
Lapcsánka

Az édesburgonyát lereszeljük – autentikusan kézi reszelővel egészen apróra; én lustaságból robotgéppel dolgoztam fel a burgonyát, így csíkokra vágtam. A batátát megsózzuk és állni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Petrezselymes újburgonya
Petrezselymes újburgonya

A burgonyát megmossuk, jó sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk. A felhevített vajon megforgatjuk, kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított petrezselymet, 2-3...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Köles körözött
Köles körözött

A kölest jól átmosom, és 2,5x mennyiségű sós vízben puhára párolom. Utána hagyom kihűlni. Közben a vajat elkeverem a tejföllel és a fűszerekkel, majd ezt a krémet hozzákeverem a ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyagombóc
Burgonyagombóc

A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom és burgonyanyomóval összetöröm. Ezután hagyom teljesen kihűlni, különben a hozzáadott liszttől túl lágy lesz a tészta, amit csak újabb lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk