menu

Családireceptkönyv.hu

A tökéletes tarhonya


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg tarhonya,
5 dkg zsír,
2 dkg hagyma,
1 dkg só,
jó késhegynyi fűszerpaprika.

Elkészítés:


Tojásos tarhonyát vásároljunk (a 4 tojásos sokkal kiadósabb, de a 2 tojásos is megfelelő). A hagymát finomra vágjuk, a zsírt kb. 2 literes lábasba téve, megforrósítjuk, hozzáadjuk a tarhonyát és mérsékelt tűzön, állandó keveréssel halvány rózsaszínűre pirítjuk (erős tűzön pirítva, csak a külseje pirul meg, a tarhonya belseje nyers marad, nem lesz ízletes, főzéssel elpépesedik). A megpirult tarhonyához hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, állandó keverés közben pár percig pároljuk. A tűzről lehúzzuk, elkeverjük benne a paprikát, felöntjük 1/2 l forrásban levő vízzel, megsózzuk, a tűzre visszahelyezzük, átkeverjük, felforraljuk. Ekkor lefedjük és 40 percig keverés nélkül, a tűzhely legkevésbé forró helyén, vagy középmeleg sütőben rácson, puhára pároljuk.

A tökéletes tarhonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  újhagymapűré
újhagymapűré

Apróra vágod a hagymát, egy keves kókuszolajon picit megpirítod, felöntöd nagyon kicsi vízzel és puhára főzöd. Sót,borsot,szerecsendiót szórtam rá majd amikor puha volt összeturmix...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás zellerpüré
Almás zellerpüré

A zellert és a burgonyát meghámozzuk, és közel azonos méretű kockákra vágjuk. Sós vízben 10 perc alatt félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a szintén meghámozott és felkockázott alm...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Mennyei vaníliapuding
Mennyei vaníliapuding

1. A lisztet keverd össze a cukorral és a sóval egy mélyebb lábasban. 2. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre. 3. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés mel...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Paradicsomos sajtos rizs
Paradicsomos sajtos rizs

1. A szokásos módon párolt rizst készítünk. 2. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. 3. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk, beletesszük a szalonnát, majd kiolvadt zsírján...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk