25 dkg tarhonya,
5 dkg zsír,
2 dkg hagyma,
1 dkg só,
jó késhegynyi fűszerpaprika.
Tojásos tarhonyát vásároljunk (a 4 tojásos sokkal kiadósabb, de a 2 tojásos is megfelelő). A hagymát finomra vágjuk, a zsírt kb. 2 literes lábasba téve, megforrósítjuk, hozzáadjuk a tarhonyát és mérsékelt tűzön, állandó keveréssel halvány rózsaszínűre pirítjuk (erős tűzön pirítva, csak a külseje pirul meg, a tarhonya belseje nyers marad, nem lesz ízletes, főzéssel elpépesedik). A megpirult tarhonyához hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, állandó keverés közben pár percig pároljuk. A tűzről lehúzzuk, elkeverjük benne a paprikát, felöntjük 1/2 l forrásban levő vízzel, megsózzuk, a tűzre visszahelyezzük, átkeverjük, felforraljuk. Ekkor lefedjük és 40 percig keverés nélkül, a tűzhely legkevésbé forró helyén, vagy középmeleg sütőben rácson, puhára pároljuk.
A burgonyát megmossuk, feltesszük héjában főni, de csak félig főzzük meg. Közben a szalonna bőrét levágjuk, a szalonnát felkockázzuk, majd serpenyőben jól lepirítjuk. Amíg a szalon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMielőtt elkészítenéd a tésztát, tégy fel egy kb. 3 literes lábosban vizet melegedni (ha van vízforralód, felét abban is felforralhatod – tégy bele 1 kiskanál sót. A lisztet egy al...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Kihűlés után hozzákeverjük a gyengén felvert tojásokat, a sót, a tej...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűhttp://alomizvilag.cafeblog.hu/2015/03/30/tepsiben-sult-zoldsegek/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű