A burgonya főzéséhez:
- 280 g burgonya (megtisztított, hámozott)
- 1 evőkanál só
A felfújthoz:
- 50 g vaj
- 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 100 ml 2,8%-os tej
- 1 csipet szerecsendió (őrölt)
- 1 csipet fehérbors (őrölt)
- 30 g sajt - parmezán
A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük.
Burgonyatörőn átnyomjuk.
A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A még meleg burgonyába belekeverjük a szoba hőmérsékletű vajat, a tojások sárgáját, és a tejet.
Ízlés szerint adunk hozzá szerecsendiót és borsot, ha szükséges, még sózhatjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a burgonyás masszába forgatjuk. A sajtot lereszeljük, végül azt is a burgonyához keverjük.
Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített 200 C fokos sütőben készre sütjük. A sütési idő és a hőfok sütőfüggő, érdemes időnként ellenőrizni a felfújtat. Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik a felfújt.
Azonnal, frissen fogyasztjuk az elkészült burgonyafelfújtat meleg előételként, vagy köretként.
Pita receptet rengeteget találni az interneten. Ám ahogy minden hagyományos ételnél, itt is érdemes a minél egyszerűbb, minél kevésbé felturbózott változatnál maradni. Hogy miért?...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA módszer lényege: a meghámozott hasábra vágott krumplit úgy ahogy van egy hideg vaslábosba tesszük, annyi olajat öntünk rá, ami ellepi, aztán alágyújtunk és közepesnél picit nagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kemény tojásokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. A tojások sárgáját egy tálban áttörjük a vajjal, mustárral és ízesítőanyagokkal habosra keverjük. A franciasalátából egy tá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű