A burgonya főzéséhez:
- 280 g burgonya (megtisztított, hámozott)
- 1 evőkanál só
A felfújthoz:
- 50 g vaj
- 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 100 ml 2,8%-os tej
- 1 csipet szerecsendió (őrölt)
- 1 csipet fehérbors (őrölt)
- 30 g sajt - parmezán
A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük.
Burgonyatörőn átnyomjuk.
A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A még meleg burgonyába belekeverjük a szoba hőmérsékletű vajat, a tojások sárgáját, és a tejet.
Ízlés szerint adunk hozzá szerecsendiót és borsot, ha szükséges, még sózhatjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a burgonyás masszába forgatjuk. A sajtot lereszeljük, végül azt is a burgonyához keverjük.
Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített 200 C fokos sütőben készre sütjük. A sütési idő és a hőfok sütőfüggő, érdemes időnként ellenőrizni a felfújtat. Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik a felfújt.
Azonnal, frissen fogyasztjuk az elkészült burgonyafelfújtat meleg előételként, vagy köretként.
A vizet a sóval felforralom. Hozzáadom a lisztet és alaposan összekeverem, pár percig a tűzön hagyom (akárcsak az égetett tésztát), majd átteszem egy tálba. Lágy tésztát dagasztok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldséget sós, ételízesítős vízben megfőzzük, majd kihűtjük. 2. A tojást elkeverjük a sóval, borssal, fokhagymával. 3. Beletesszük a tejfölt, a lisztet, majd a tejjel csomó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit pucold meg, nagy lyukú reszelőn reszeld le, sózd be, majd pihentesd 15 percig. Ezt követően csavard ki belőle a nedvességet, és a levét öntsd le. Rakd hozzá a tojást, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újkrumplit alaposan megtisztítjuk, a héját ledörzsöljük. Ha nagyobb szemek, akkor ketté lehet vágni. Sós vízben éppen puhára főzzük. A sütőt előmelegítjük. Egy kerámia sütőf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű