menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyafelfújt


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A burgonya főzéséhez:
- 280 g burgonya (megtisztított, hámozott)
- 1 evőkanál só

A felfújthoz:
- 50 g vaj
- 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 100 ml 2,8%-os tej
- 1 csipet szerecsendió (őrölt)
- 1 csipet fehérbors (őrölt)
- 30 g sajt - parmezán

Elkészítés:


A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük.

Burgonyatörőn átnyomjuk.

A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A még meleg burgonyába belekeverjük a szoba hőmérsékletű vajat, a tojások sárgáját, és a tejet.

Ízlés szerint adunk hozzá szerecsendiót és borsot, ha szükséges, még sózhatjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a burgonyás masszába forgatjuk. A sajtot lereszeljük, végül azt is a burgonyához keverjük.

Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített 200 C fokos sütőben készre sütjük. A sütési idő és a hőfok sütőfüggő, érdemes időnként ellenőrizni a felfújtat. Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik a felfújt.

Azonnal, frissen fogyasztjuk az elkészült burgonyafelfújtat meleg előételként, vagy köretként.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Fokhagymás-tejfölös sült cukkini paradicsommal
Fokhagymás-tejfölös sült cukkini paradicsommal

A cukkini és a többi hozzávaló mennyiségét attól függően növeljük, illetve csökkentjük, hogy mekkora adagot szeretnénk készíteni. A cukkinit megmossuk és vastagabb karikákra (kb.1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo csodanokedli
Paleo csodanokedli

A friss spenótot forrázd le, késsel vagdosd át. A lisztet, a tojásokat és a spenótot dolgozd össze, majd sózd meg! Ha víz szükséges,adj hozzá, galuska sűrűségű legyen. Pihentes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos krokett
Sajtos krokett

A burgonyákat héjastól megfőzzük. Pucoljuk, áttörjük. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, reszelt sajtot, a tojást, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Összevágott petrezselyemzölde...

Elkészítési idő: 40perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol puffancs
Karfiol puffancs

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk