Családireceptkönyv.hu

Burgonyafelfújt


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A burgonya főzéséhez:
- 280 g burgonya (megtisztított, hámozott)
- 1 evőkanál só

A felfújthoz:
- 50 g vaj
- 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 100 ml 2,8%-os tej
- 1 csipet szerecsendió (őrölt)
- 1 csipet fehérbors (őrölt)
- 30 g sajt - parmezán

Elkészítés:


A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük.

Burgonyatörőn átnyomjuk.

A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A még meleg burgonyába belekeverjük a szoba hőmérsékletű vajat, a tojások sárgáját, és a tejet.

Ízlés szerint adunk hozzá szerecsendiót és borsot, ha szükséges, még sózhatjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a burgonyás masszába forgatjuk. A sajtot lereszeljük, végül azt is a burgonyához keverjük.

Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített 200 C fokos sütőben készre sütjük. A sütési idő és a hőfok sütőfüggő, érdemes időnként ellenőrizni a felfújtat. Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik a felfújt.

Azonnal, frissen fogyasztjuk az elkészült burgonyafelfújtat meleg előételként, vagy köretként.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pita
Pita

Pita receptet rengeteget találni az interneten. Ám ahogy minden hagyományos ételnél, itt is érdemes a minél egyszerűbb, minél kevésbé felturbózott változatnál maradni. Hogy miért?...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Liszt nélküli nokedli
Liszt nélküli nokedli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pofonegyszerű sültkrumpli
Pofonegyszerű sültkrumpli

A módszer lényege: a meghámozott hasábra vágott krumplit úgy ahogy van egy hideg vaslábosba tesszük, annyi olajat öntünk rá, ami ellepi, aztán alágyújtunk és közepesnél picit nagyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Kaszinótojás
Kaszinótojás

A kemény tojásokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. A tojások sárgáját egy tálban áttörjük a vajjal, mustárral és ízesítőanyagokkal habosra keverjük. A franciasalátából egy tá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk