1 kg burgonya (megtisztított, hámozott)
1 púpozott teáskanál só
3 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál oregánó (morzsolt)
1 teáskanál fokhagymapor
burgonyát meghámozzuk, majd hosszában 6 felé vágjuk.
zzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, oregánóval, és fokhagymaporral.
Meglocsoljuk olíva olajjal, majd alaposan összekeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük a fűszeres burgonya szeleteket, majd megszórjuk egy kevés pirospaprikával. Előmelegített, 200 C fokos sütőben 20 percig sütjük.
A spárgát hajlítsd meg, törd le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mosd meg, és csepegtesd le. Egy nagy edényben tégy fel vizet forrni olajjal, citromlével, sóval és...
Elkészítési idő: 15+5percA meghámozott krumplikat vágd fel vékony hasábokra. Tedd egy tál hideg vízbe és hagyd ázni legalább 30 percig. Szűrd le a krumplikat és alaposan törölgesd szárazra egy konyhai tö...
Elkészítési idő:A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. A főtt krumplit nyomóval átpasszírozzuk. (Én a vajat a passzírozóba rakom, és együtt nyomom át a...
Elkészítési idő:A zellert felkockáztam, fűszereztem (majoranna, fokhagyma, Kotányi cukormentes fűszersó). A tepsit vékonyan kikentem oliva olajjal, beleöntöttem a fűszeres zellert és 200fokon légk...
Elkészítési idő: