1 kg burgonya (megtisztított, hámozott)
1 púpozott teáskanál só
3 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál oregánó (morzsolt)
1 teáskanál fokhagymapor
burgonyát meghámozzuk, majd hosszában 6 felé vágjuk.
zzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, oregánóval, és fokhagymaporral.
Meglocsoljuk olíva olajjal, majd alaposan összekeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük a fűszeres burgonya szeleteket, majd megszórjuk egy kevés pirospaprikával. Előmelegített, 200 C fokos sütőben 20 percig sütjük.
Hámozott nyers krumplit felkarikáz, hurkapálácára felszúr (vagy egészben felszúr, ÉLES késsel pálcikáig bevágva spirált készít, tepsi szélességig széthúz), sóz, olajjal spriccel,,...
Elkészítési idő: 30 percMelegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Tisztítsd meg és vágd fel a zöldségeket. Tedd bele őket egy hőálló tálba. Készítsd el a szószt és oszlasd el egyenletesen a zöldségeken. Borítsd...
Elkészítési idő: 40 percKáposztát legyalulni, sózni. Olajat melegíteni, bele a hagyma és a cukor fele. Karamellizálni. Rátenni a káposztát, ecetet, cukrot. Fedő alatt pároljuk. Fűszerezzük. Közben vék...
Elkészítési idő: 1,5 óra