1 kg burgonya (megtisztított, hámozott)
1 púpozott teáskanál só
3 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál oregánó (morzsolt)
1 teáskanál fokhagymapor
burgonyát meghámozzuk, majd hosszában 6 felé vágjuk.
zzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, oregánóval, és fokhagymaporral.
Meglocsoljuk olíva olajjal, majd alaposan összekeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük a fűszeres burgonya szeleteket, majd megszórjuk egy kevés pirospaprikával. Előmelegített, 200 C fokos sütőben 20 percig sütjük.
Tisztítsuk meg a karfiolt, szedjük apró rózsákra, majd hagyjuk nagyon alaposan megszáradni. A kis darabkákat tegyük késes aprítóba vagy turmixgépbe, és daráljuk még apróbbra. 10-1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összekeverem. Formázható legyen kissé. Közben felrakom melegedni a húslevest. Ha felforrt a húsleves, ebbe szaggatjuk 1 kávéskanál segítségével a gombóc any...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat csomómentesre keverjük. A galuskákat galuskaszaggatóval vagy vizes kanállal a forró, sós vízben kifőzzük. Akkor van kész ha feljön a víz tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit kockára vágjuk, megfőzzük. A hagymát és szalonnát kis kockára vágjuk, lepirítjuk. Összekeverjük a krumplival sózzuk borsozzuk zúzott fokhagymával ízesítjük. Majd kiolajo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű