1 kg burgonya (megtisztított, hámozott)
1 púpozott teáskanál só
3 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál oregánó (morzsolt)
1 teáskanál fokhagymapor
burgonyát meghámozzuk, majd hosszában 6 felé vágjuk.
zzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, oregánóval, és fokhagymaporral.
Meglocsoljuk olíva olajjal, majd alaposan összekeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük a fűszeres burgonya szeleteket, majd megszórjuk egy kevés pirospaprikával. Előmelegített, 200 C fokos sütőben 20 percig sütjük.
A krumplit héjában félig megfőzzük, majd megtisztítjuk. Tetszés szerinti nagyságúra daraboljuk, és forró olajban aranysárgára sütjük. Még forrón, ahogy kiszedjük az olajból,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe beletesszük az áttört burgonyát és a sót. 2-3 evőkanál langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, és ezt is hozzáadjuk. A maradék langyos tejjel tésztát dagasztu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűPicit megpirítom a hagymát, hozzá pirítom a cukrot, mellé a mézet. Bele teszem az összes hozzávalót, és kemény lekvársűrűségűre főzöm. Ilyenkor már nincs meggy,ezért befőttet...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, darabokra vágjuk (az apró újburgonyát nem szükséges), majd folyó víz alatt 3-4 percig mossuk. Ez azért szükséges, hogy a keményítőt alaposan kimossuk belő...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű