(1 étkezésre, 1 főnek):
6 dkg zabpehely ledarálva
1 tojás
kevés só
kevés víz (kb. 0,3 dl, nem írtam el, tényleg nagyon kevés kell hozzá)
A darált zabpehelyhez hozzáütjük a tojást, majd hozzákeverjük a sót és a vizet. Picit állni hagyjuk, amennyiben szükséges tehetünk még egy kis vizet hozzá. Sűrű nokedlimasszát kell kapnunk. Nokedliszaggatóval forrásban levő vízben szaggatjuk, végül kb. 3 perc alatt készre főzzük.
A krumplit alaposan megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Nem kell meghámozni Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét. Ezt úgy kerülhetjük el könnyen, ha félig főtt állapotban elzárjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Peel the beetroot and chop into thin batons. Gently heat the oil in a large, deep frying pan. Slice the leeks and add. Cook for 8 minutes, stirring now and then. Add the cumin a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplit nagyon gondosan megmossuk, és leszárítjuk, de nem kell megtisztítani, mert héjastól fogjuk megsütni. Akkora tepsit, amekkorába egy sorban elfér a krumpli, olajjal kike...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felteszem forrni beleteszem a sót és a vajat .Hozzáöntöm a kukoricadarát. Állandóan kevergetve sűrűre főzöm. 30 percig lefedve állni hagyom. Egy folpackra rákanalazom a p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű