(1 étkezésre, 1 főnek):
6 dkg zabpehely ledarálva
1 tojás
kevés só
kevés víz (kb. 0,3 dl, nem írtam el, tényleg nagyon kevés kell hozzá)
A darált zabpehelyhez hozzáütjük a tojást, majd hozzákeverjük a sót és a vizet. Picit állni hagyjuk, amennyiben szükséges tehetünk még egy kis vizet hozzá. Sűrű nokedlimasszát kell kapnunk. Nokedliszaggatóval forrásban levő vízben szaggatjuk, végül kb. 3 perc alatt készre főzzük.
Töltelék: -6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez -2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek -1 nagy...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűKarikázzuk fel a sárgarépát és a zellert (ez utóbbi félhold alakú lesz) és tegyük fel főni egy lábasban a narancslével és 2,5 dl vízzel. Amint felforrt letakarjuk, és kisebb lángon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész). 2. A krumplit az...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: NehézA burgonyát alaposan megsikáljuk, négybe vágjuk, és maximum 5 mm vékonyra felszeleteljük. A zsírt egy nagy méretű teflonos (karácsony után már remélem kerámia) tepsiben, közepestő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű