(1 étkezésre, 1 főnek):
6 dkg zabpehely ledarálva
1 tojás
kevés só
kevés víz (kb. 0,3 dl, nem írtam el, tényleg nagyon kevés kell hozzá)
A darált zabpehelyhez hozzáütjük a tojást, majd hozzákeverjük a sót és a vizet. Picit állni hagyjuk, amennyiben szükséges tehetünk még egy kis vizet hozzá. Sűrű nokedlimasszát kell kapnunk. Nokedliszaggatóval forrásban levő vízben szaggatjuk, végül kb. 3 perc alatt készre főzzük.
A tojást és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a vizet és kikeverjük. A liszt hozzáadásával csomómentesre dolgozzuk.
Elkészítési idő:elkészítés A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tojásokkal, sóval, borssal, petrezselyemmel. Kis golyókat formázunk lisztbe mártott kézzel. Zsemlemorzsába forgatjuk, és forró...
Elkészítési idő: