1 db kisebb karfiol
kevés zsiradék (olaj, zsír vagy kókuszolaj)
A karfiolt megtisztítjuk és nyersen ledaráljuk, majd a zsiradékon megpirítjuk. Kiváló, egészséges és nagyon egyszerű köret.
Nincs karfiolíze, ezért akár pörkölt mellé vagy más húsétel mellé is nagyszerű. De akár salátába is tehető.
Mossuk meg a rizst háromszor-négyszer, amíg a víz átlátszó lesz. Áztassuk vízben 30 percig, majd szűrjük le. Főzzük nagy lángon, amíg a víz forrni kezd, forraljuk egy percig. Fedjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfél kg krumplit megpucolok és felkockázok nem túl apróra. 1 fej fokhagymát megtisztítok, a nagyobb gerezdeket félbe vágom. Jénai tál aljára pici vajat teszek+krumpli+fokhagyma+fr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit hámozás után, 1-2 mm vastagságú karikákra vágtam. A muffin sütőt extra szűz olívaolajjal kikentem, vékonyra szelt baconnal kibéleltem és a krumpli karikákat körberaktam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot nagy lyukú reszelőn lereszelni, hozzá adni a tojást, lisztet, jól össze dolgozni, hosszúkásra forrmázni ( mint a núdlit) és forró olajban rövid idő alatt kisütni ( nem sza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű