Családireceptkönyv.hu

Szalvétagombóc


Írta:

Elk. idő: -
Adag: -
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-3 zsemle,
1 közepes vöröshagyma,
fél csokor petrezselyem,
3 dkg vaj vagy margarin,
3 tojás,
2 dl tej,
20 dkg finomliszt,
só,
őrölt fekete bors.

Elkészítés:


A zsemléket kis kockákra vágjuk, egy tepsiben szétterítjük, és sütőben, nagy lánggal, többször megrázva megpirítjuk. A megtisztított vöröshagymát meg a petrezselymet finomra aprítjuk, a vajon 2-3 percig pároljuk, majd a pirított zsemlekockákkal összekeverjük. A tojásokat a tejben elhabarjuk. A lisztet beleszórjuk, és sóval, borssal ízesítjük. Végül a pirított zsemlét is hozzákeverjük.
Egy celofánlapot vagy tiszta konyharuhát (eredetileg vászonszalvétát, innen a neve) kiterítünk, és olvasztott margarinnal megkenjük. A zsemlés masszát hosszúkás alakban ráhalmozzuk, majd feltekerjük, és zsineggel átkötjük.
Óvatosan lobogva forró, enyhén sózott vízbe engedjük. 20 percig kis lángon, éppen csak gyöngyöző forralású vízben kifőzzük.
Kihűtve szeleteljük.

Szalvétagombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek, Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tökéletes sültkrumpli (Zé)
Tökéletes sültkrumpli (Zé)

A burgonyát héjastól alaposan megmossuk és rusztikus, vaskos cikkekre vágjuk. Lábosba dobjuk és annyi forró vízzel felöntjük, hogy épp ellepje, majd megsózzuk. Forrástól számítva 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Röszti muffin
Röszti muffin

Egy muffin forma mélyedéseit vajjal kikenjük. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, durvára reszeljük. Kb. 10 percet állni hagyjuk, majd enyhén kicsavarjuk, elkeverjük a tojással és 10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli
Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli

1. A krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész). 2. A krumplit az...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hasselback burgonya
Hasselback burgonya

A krumplikat megsikáljuk vagy meghámozzuk, attól függően hogy új- vagy régi krumplit használunk. A nyárson sült szalonnához hasonlóan bevagdossuk, csak nem kockákra, hanem szeletek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk