Családireceptkönyv.hu

Svéd burgonya


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 3 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
10 dkg vaj
só ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint

Elkészítés:



Az egyforma méretű krumplikat meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk.
Lapos felüket a deszkára téve tetejüket beirdaljuk, úgy, hogy minél mélyebben vágjuk be, de még ne vágjuk át.
Vajazott tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk, és megsózzuk őket. Mindegyik tetejére pici pirospaprikát szórunk, és ráteszünk egy-egy "fokhagyma gerezdnyi" vajat.
Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Zelleres krumplipüré
Zelleres krumplipüré

A burgonyákat és a zellert megmossuk, kisebb kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, majd krumplinyomóval összetörjük. Még forrón rámorzsoljuk a vajat, majd a tejjel felöntve hab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nokedli 10 perc alatt
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Nokedli 10 perc alatt

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Brokkolirizs
Brokkolirizs

A brokkolit szedjük rózsáira és alaposan mossuk meg. Tegyük aprítógépbe vagy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. Sózzuk, borsozzuk, mehet rá egy kis fokhagymapor is. Egy serpen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: debovszkij
Sajtos brokkoli
Sajtos brokkoli

1. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük és egy vajjal vékonyan kikent tűzálló tálba rakjuk. 2. A tejszínt felfőzzük a zúzott...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk