50 dkg burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
5 evőkanál tej
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
A megtisztított sárgarépát vágd fel apró kockákra, a hagymát szeleteld fel. A húst kockázd fel apróra. Melegítsd fel a wokot vagy a serpenyőt, 2-3 evőkanál olajon kb. 5 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit szedjük rózsáira és alaposan mossuk meg. Tegyük aprítógépbe vagy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. Sózzuk, borsozzuk, mehet rá egy kis fokhagymapor is. Egy serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kölest jól átmosom, és 2,5x mennyiségű sós vízben puhára párolom. Utána hagyom kihűlni. Közben a vajat elkeverem a tejföllel és a fűszerekkel, majd ezt a krémet hozzákeverem a ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és feltesszük főni. Ha kész, szűrjük le, adjunk hozzá a vajat, törjük össze. Hozzáadjuk a tejszínt vagy tejet, (amennyit felvesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű