Családireceptkönyv.hu

Sajtos burgonyafasírt, mennyei finomság!!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
5 evőkanál tej
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
olaj

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.

Sajtos burgonyafasírt, mennyei finomság!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Zsemlegombóc
Zsemlegombóc

2 db apró kockákra vágott zsemlét kevés szalonnazsíron megpirítunk. 50 dkg liszthez 2 csapott teáskanál sót adunk, majd a közepére 2 felvert tojást és a pirított kenyérkockákat te...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: józsefné
Nagyim zsemlegombóca
Nagyim zsemlegombóca

A zsemlét felkockázzuk. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a zsemlekockákat. A megpirított zsemlét összedolgozzuk a zsírral, sóval, liszttel és annyi ví...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Párolt rizs kukoricával
Párolt rizs kukoricával

1. Elkészítjük a párolt rizst, és mielőtt elzárjuk alatta a gázt, tegyünk hozzá ½ doboz kukoricakonzervet. 2. Amíg a rizs melegen áll, a kukorica is átmelegszik. 3. Tálalás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dödölle
Dödölle

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk