Családireceptkönyv.hu

Levsbe főtt töltelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez
-2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek
-1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
-3 egész tojást
-sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez.

Elkészítés:


Levestöltelék: a húslevesbe kerül, majd a főtt hús , zöldségek mellé rakjuk a tányérra.Itt természetes.Állitólag finomat csinálok, nem zsemlével hanem sima kenyérszeleteket áztatok, zsírban dísztotl hagyma, csirkemáj feldarabolva, ha nincs akkor jó a kenőmájas, vagy egy májkrém, só bors, paprika, ételízesítő, foghagyma, a beáztatott kenyér, és kb 3 tojás. Összekeverem, folpackba csavarom,bele a levesbe.Ha megfőtt ki kell venni, mert megszívhatja magát levessel.Ja és amikor van még petrezselyem zöld is kerül bele. Nem egy nagy dolog.Bármilyen levesbe beletesszük.Ki lehet próbálni

Trükkök, tippek, praktikák:


Összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba,
vagy (egyszerűbb) zacskókba adagolom
és a levesbe teszem a főzési idő felénél.
Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.

Levsbe főtt töltelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Burgonyakrokett
Burgonyakrokett

A burgonyát megpucoljuk, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Kihűlés után hozzákeverjük a gyengén felvert tojásokat, a sót, a zsír...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hagymás törtkrumpli
Hagymás törtkrumpli

1. A burgonyát hámozd, főzd meg sós vízben, s csepegtesd le. 2. Közben kevés zsíron piríts világossárgára kis kockákra vágott vöröshagymát. 3. A főtt krumplit törd péppé, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Hercegnő burgonya
Hercegnő burgonya

A héjában főtt krumplit hámozzuk meg, majd törjük össze még melegen a vajjal és a tojások sárgájával. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Habzsákba töltve, csillag csővel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hajában sült burgonya
Hajában sült burgonya

1. A burgonyákat jól megmossuk és tepsiben addig sütjük, míg a közepük is meg nem puhul. 2. Forrón tálaljuk. 3. Fogyaszthatjuk vajjal és sóval, de tejföllel is. 4. A te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk