-6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez
-2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek
-1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
-3 egész tojást
-sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez.
Levestöltelék: a húslevesbe kerül, majd a főtt hús , zöldségek mellé rakjuk a tányérra.Itt természetes.Állitólag finomat csinálok, nem zsemlével hanem sima kenyérszeleteket áztatok, zsírban dísztotl hagyma, csirkemáj feldarabolva, ha nincs akkor jó a kenőmájas, vagy egy májkrém, só bors, paprika, ételízesítő, foghagyma, a beáztatott kenyér, és kb 3 tojás. Összekeverem, folpackba csavarom,bele a levesbe.Ha megfőtt ki kell venni, mert megszívhatja magát levessel.Ja és amikor van még petrezselyem zöld is kerül bele. Nem egy nagy dolog.Bármilyen levesbe beletesszük.Ki lehet próbálni
Összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba,
vagy (egyszerűbb) zacskókba adagolom
és a levesbe teszem a főzési idő felénél.
Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.
A tésztához a lisztet tálban elvegyítjük 1/2 tk sóval. Ráforgácsoljuk a hideg vajat, és kézzel morzsalékosra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd gyorsan simára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes méretű friss káposztát fel kell vágni, ha van kéznél egy robotgép, jó apróra is össze lehet dolgozni, egy megtisztított sárgarépa is mehet bele, így máris kész az alap....
Elkészítési idő: előző nap este Nehézség: NehézA rizst olajon megfuttatjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk, megfőzzük. A kockára vágott hagymát megdinszteljük olajon, hozzáütjük a tojásokat, sózzuk. Mikor kész a rántotta, beleforga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított újburgonyát sós vízben megfőzzük (ne essen szét!), egy szűrőben leszűrjük, és hagyjuk szikkadni. Lisztet összekeverünk pirospaprikával, és ebben megforgatjuk a bur...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű