1 bögre "A" rizs (3 dl-es bögre)
4.5 dl víz
1 közepes db újhagyma (vagy egy pici fej vöröshagyma)
2 db sárgarépa
100 g fagyasztott zöldborsó
140 g konzerv csemegekukorica
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
A rizst átválogatjuk, többször váltott hideg vízben alaposan megmossuk, átöblítjük, majd egy szűrőbe tesszük, és jól lecsepegtetjük.
Magas falú serpenyőben az olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát. Rögtön hozzáadjuk a rizst is, együtt pirítjuk.
Amikor már látszik a rizs szemeken, hogy megpirultak (ne várjuk meg, hogy megégjenek!), felöntjük 1,5-szeres mennyiségű vízzel (tehát 1,5 pohárral).
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adunk hozzá egy kis ételízesítőt is.
Hozzátesszük a korábban kisebb kockára feldarabolt sárgarépát és a zöldborsót is. Megvárjuk, hogy felforrjon, majd levesszük alatta takarékra a lángot, és lefedjük.
Néha ránézünk, megkavargatjuk. Mikor teljesen elfőtte a levét, elzárjuk alatta a lángot, és hozzákavarjuk a kukoricát is.
20-30 percet lefedve állni hagyjuk. Így mire fogyasztjuk, szépen elválnak a rizsszemek, nem lesz ragadós.
De lehet egy fajta zöldségből is ha valaki úgy szeretné.
Lehet pl. Gombás, Kukoricás, Borsós... STB.
A burgonyát alaposan mossuk meg, majd méretétől függően vágjuk félbe vagy negyedekre. A feldarabolt burgonyát tegyük keverőtálba, ízesítsük sóval, borssal és füstölt paprikával....
Elkészítési idő: 10+40 perc Nehézség: Könnyű--A káposztát legyaluljuk. --A hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk. --A cukrot olajon karamellizáljuk, hogy aranybarna legyen. --Hozzáadjuk a hagymát, és megpirítjuk. --...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra. 2. Forralj vizet egy közepes fazékban. Amikor már lobog, szórd bele a karfiolvirágokat, és főzd 10 percig. 3. Amikor megfőttek, szűrőkanállal szedd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű