1 bögre "A" rizs (3 dl-es bögre)
4.5 dl víz
1 közepes db újhagyma (vagy egy pici fej vöröshagyma)
2 db sárgarépa
100 g fagyasztott zöldborsó
140 g konzerv csemegekukorica
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
A rizst átválogatjuk, többször váltott hideg vízben alaposan megmossuk, átöblítjük, majd egy szűrőbe tesszük, és jól lecsepegtetjük.
Magas falú serpenyőben az olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát. Rögtön hozzáadjuk a rizst is, együtt pirítjuk.
Amikor már látszik a rizs szemeken, hogy megpirultak (ne várjuk meg, hogy megégjenek!), felöntjük 1,5-szeres mennyiségű vízzel (tehát 1,5 pohárral).
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adunk hozzá egy kis ételízesítőt is.
Hozzátesszük a korábban kisebb kockára feldarabolt sárgarépát és a zöldborsót is. Megvárjuk, hogy felforrjon, majd levesszük alatta takarékra a lángot, és lefedjük.
Néha ránézünk, megkavargatjuk. Mikor teljesen elfőtte a levét, elzárjuk alatta a lángot, és hozzákavarjuk a kukoricát is.
20-30 percet lefedve állni hagyjuk. Így mire fogyasztjuk, szépen elválnak a rizsszemek, nem lesz ragadós.
De lehet egy fajta zöldségből is ha valaki úgy szeretné.
Lehet pl. Gombás, Kukoricás, Borsós... STB.
Az apróra vágott hagymát olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, gombát és paprikát. Néhány percig pároljuk, majd beletesszük a rizst is. Hozzáadunk 7 deci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet összegyúrni.Vizes kézzel diónyi golyókat formálni, morzsába forgatni, v. nélküle. 1 óra hűtő.Olajban 6-8 perc sütés.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszolaj kivételével elkeverjük a hozzávalókat. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés kókuszolajat és kisütjük kb. egy evőkanálnyi adagokban. Nekem 3 db, kb. 10 cm-es korong...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA sárgarépa megtisztítjuk, majd lereszeljük. Az olajat az ecettel, az összezúzott fokhagymával és a mustárral összekeverjük, adunk hozzá sót, majd a sárgarépát alaposan beleforg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű