1 bögre "A" rizs (3 dl-es bögre)
4.5 dl víz
1 közepes db újhagyma (vagy egy pici fej vöröshagyma)
2 db sárgarépa
100 g fagyasztott zöldborsó
140 g konzerv csemegekukorica
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
A rizst átválogatjuk, többször váltott hideg vízben alaposan megmossuk, átöblítjük, majd egy szűrőbe tesszük, és jól lecsepegtetjük.
Magas falú serpenyőben az olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát. Rögtön hozzáadjuk a rizst is, együtt pirítjuk.
Amikor már látszik a rizs szemeken, hogy megpirultak (ne várjuk meg, hogy megégjenek!), felöntjük 1,5-szeres mennyiségű vízzel (tehát 1,5 pohárral).
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adunk hozzá egy kis ételízesítőt is.
Hozzátesszük a korábban kisebb kockára feldarabolt sárgarépát és a zöldborsót is. Megvárjuk, hogy felforrjon, majd levesszük alatta takarékra a lángot, és lefedjük.
Néha ránézünk, megkavargatjuk. Mikor teljesen elfőtte a levét, elzárjuk alatta a lángot, és hozzákavarjuk a kukoricát is.
20-30 percet lefedve állni hagyjuk. Így mire fogyasztjuk, szépen elválnak a rizsszemek, nem lesz ragadós.
De lehet egy fajta zöldségből is ha valaki úgy szeretné.
Lehet pl. Gombás, Kukoricás, Borsós... STB.
Azután megy sütőpapírral bélelt tepsire, meglocsolom olívaolajjal vagy olvasztott vajjal és jó forró sütőben sütöm. Olyan 220-230 fokon. Néha átkeverem, hogy azért a javát érje az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyneművé dolgoztam, nokedli szaggatóval a forrásban lévő sós vízbe szaggattam, 2-3 percig főztem. Olyan, mint a megszokott nokedli. http://www.dietas-termekek-webshop...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa krumplit megfőzzük, összetörjük, majd hozzáadjuk a felvert tojást, a keményítőt, a fűszereket, a sajtot és a tejet, majd krémesre kavarjuk. Habzsákba töltjük, majd spirál alakban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, megfelezzük, 3-5 mm-es félkarikákra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a tejszínnel, fűszerezzük. A tepsi aljára bacon szalonnát szórunk. Összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű