2 db közepes cékla
1 fej brokkoli
2 ek ghí
1/4 tk római kömény
1/4 tk őrölt koriander
1/8 tk kurkuma
1 db gyömbér (kisebb, lereszelve)
1 csokor petrezselyem
1 púpos csésze hajdina
só
A hajdinát egy szűrőben alaposan megmossuk egészen addig, amíg a víz szép áttetsző nem lesz, majd lecsöpögtetjük. Ezután egy edényben feltesszük a tűzre, és szárazon megpirítjuk.
Majd felöntjük két és fél csésze forró vízzel és megsózzuk. Forrás után takarékra vesszük, majd lefedve kb. 25 percig főzzük.
Amíg a hajdina elkészül, megpucoljuk a céklát, vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük.
Egy serpenyőben feltesszük a ghít, majd ha felmelegedett, beletesszük a római köményt, amikor picit megpirult, hozzáadjuk a koriandert és a gyömbért. Hozzáadjuk a kurkumát, majd a céklát és egy pici vizet, melyet folyamatosan pótolunk.
Amikor már majdnem megpuhult, hozzátesszük a brokkolit és együtt pároljuk egy rövid ideig, majd ha elfőtt a víz, pár percig pirítjuk. A végén hozzáadjuk a petrezselymet és a sót.
Megjegyzés
A rizst válogassuk ki, ha kell (esetleges barna, fekete, stb.színű szemeket), majd mossuk át jó alaposan vízzel. Közben hevítsünk fel egy lábosban 1-2 ek olajt. A rizsről öntsük l...
Elkészítési idő: 20 perc+ pihent Nehézség: KönnyűA krumplit mosd meg - ha nem túl vastag a héja, nem kell meghámozni -, és vágd tetszőleges hasábokra. Sós vízben főzd félpuhára, közben állítsd össze a fűszerkeveréket. Egy mély tá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűVágott egyes burgonya szeletekre mintegy 3-4 mm távolság, vágás nélkül végig, és tegyük egy tepsibe. Olvad a vajat egy kis ételt a mikrohullámú (30 másodperc kell csinálni), vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst olajon megfuttatjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk, megfőzzük. A kockára vágott hagymát megdinszteljük olajon, hozzáütjük a tojásokat, sózzuk. Mikor kész a rántotta, beleforga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű