8 db burgonya,
4 gerezd fokhagyma,
vaj,
olívaolaj,
rozmaring,
darabos tengeri só.
Mossuk meg a burgonyát és héjában főzzük meg, hagyjuk kihűlni. Tisztítsuk meg a fokhagymát és vágjuk apróra, öntsünk egy tepsibe, vagy hőálló edénybe olívaolajat (vagy napraforgó olajat) és rakjuk bele a felaprított fokhagymát, majd helyezzük el a burgonyát is a tepsiben. Nyomkodjunk meg minden darabot, hogy a héja meghasadjon, de a burgonya maradjon egészben. Fűszerezzük a burgonyát sóval és rozmaringgal, majd tegyünk minden borgonyára, egy kis darab vajat. Süssük a burgonyát 200 fokon 15- 20 percet, hogy jól megpiruljon. Jó étvágyat!
Most egy olyan köretet mutatunk, amely remekül illik a húsokhoz. A szaftos ételek elképzelhetetlenek nélküle!
4 fej lila hagymát olajon megpárolok, adok hozzá sót, borsot, kömény magot, majd 4-6 evk cukrot, kicsit karamellizálom, majd felöntöm annyi vízzel hogy a káposztán túl érjen 2-3 uj...
Elkészítési idő: kb 1-2 óra :) Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, sós vízben megfőzzük,előbb krumplinyomón majd szitán átpasszírozzuk. A vajat barnára megpirítjuk hozzáöntjük a tejszínt és összekeverjük a krumplival. Izl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az olajon megpirítjuk az egészen apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a curryt, az ízesítőket és kb. fél liter vizet. 2. Amikor felfőtt, beletesszük a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjastól megfőzzük. Pucoljuk, áttörjük. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, reszelt sajtot, a tojást, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Összevágott petrezselyemzölde...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: Könnyű