menu

Családireceptkönyv.hu

PORTUGÁL SÜLT BURGONYA


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 db burgonya,
4 gerezd fokhagyma,
vaj,
olívaolaj,
rozmaring,
darabos tengeri só.

Elkészítés:


Mossuk meg a burgonyát és héjában főzzük meg, hagyjuk kihűlni. Tisztítsuk meg a fokhagymát és vágjuk apróra, öntsünk egy tepsibe, vagy hőálló edénybe olívaolajat (vagy napraforgó olajat) és rakjuk bele a felaprított fokhagymát, majd helyezzük el a burgonyát is a tepsiben. Nyomkodjunk meg minden darabot, hogy a héja meghasadjon, de a burgonya maradjon egészben. Fűszerezzük a burgonyát sóval és rozmaringgal, majd tegyünk minden borgonyára, egy kis darab vajat. Süssük a burgonyát 200 fokon 15- 20 percet, hogy jól megpiruljon. Jó étvágyat!

Trükkök, tippek, praktikák:


Most egy olyan köretet mutatunk, amely remekül illik a húsokhoz. A szaftos ételek elképzelhetetlenek nélküle!

PORTUGÁL SÜLT BURGONYA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lintyő
Tepsis burgonya
Tepsis burgonya

A burgonyát lereszeljük és beletesszük egy kivajazott tepsibe, vagy hőálló tálba. Sózzuk, borsozzuk, használhatunk más fajta fűszert is tetszés szerint. Egy tálban összekeverjük az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkrokett
Sajtkrokett

Reszeljük egy nagyobb tálba a sajtot. Adjuk hozzá a tojást illetve a lisztet, amit ízlés szerint lehet adagolni. Lehetőleg annyi lisztet öntsünk hozzá, hogy ne legyen ragadós a tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos burgonyarózsák a sütőből
Sajtos burgonyarózsák a sütőből

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és burgonyatörővel összetörjük. Hozzákeverjük a vajat, a parmezánt és egy tojást. A másik tojást kettévál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Hagymás bab
Hagymás bab

A hagymát félkörökre vagy csíkokra vágjuk, kevés olajon puhára pároljuk, majd ráöntjük a konzerv tartalmát, só, bors és összefőzzük. Kész Miért jó? Lehet hozzá még bármilyen zölds...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk