menu

Családireceptkönyv.hu

okhagymás sajtos kenyérfasírt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A száraz kenyérből nem csak bundás kenyeret készíthetsz! A kenyérfasírt hasonlít rá, de mégis más mert sajt és fokhagyma is kerül bele! Vacsorára, vagy főzelékek mellé is tálalható filléres finomság!

Hozzávalók:
30 dkg száraz kenyér
10 dkg reszelt sajt
3 gerezd fokhagyma
2 tojás
0,5 dl tej
ételízesítő
só, bors
olaj
k.

Elkészítés:


Elkészítése:
A kenyeret pici darabokra tördeljük. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet és ráöntjük. A zúzott fokhagymát és a fűszereket hozzáadjuk, összegyúrjuk. Ha túl híg a massza, adunk hozzá egy pici zsemlemorzsát. Ha túl sűrű, akkor még kevés tejjel lazíthatjuk. Vizes kézzel fasírtokat formálunk belőle és forró olajban kisütjük. Melegen tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: István
Tócsni azaz krumplilepény
Tócsni azaz krumplilepény

A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. Összekeverjük a liszttel - nem kell sűrű masszának lennie! Az apróra vágott hagymát/snidlinget és petrezselyemzöldet, valamint a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Káposztás gőzgombóc omlós tarjával
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Káposztás gőzgombóc omlós tarjával

A knédlitésztát alaposan kidolgozzuk simára, és 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen. Közben elkészítjük a káposztát: Zsíron apróra vágott vöröshagymát pirítunk kevés cukorral, majd...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fokhagymás krumplipüré
Fokhagymás krumplipüré

A fokhagymát szétszedjük gerezdekre. Két percre forró vízbe dobjuk, majd kivesszük, és gyorsan megpucoljuk. Lassú tűzön pároljuk egy kicsit lefedett serpenyőben vajon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabimami
Párolt káposzta
Párolt káposzta

A káposztát apróra vágjuk, majd egy lábasba zsiradékot (olajat) teszünk. Készítünk sós, ecetes, cukros vizet (amit a salátára szoktunk tenni). Ráöntjük az olajra és erre tesszük a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk