- 3 dl rizs
- olaj
- 6 dl víz
- 1 tk (? eredetileg 2, de az sok) só
Olajon a rizst átpirítjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, lefedve alacsony lángon kb 15 percig főzzük, néha megkeverve. Aztán lekapcsoljuk a lángot, levesszük a fedőt és tiszta konyharuhával takarjuk le a lábost.
A krumplikat pucold meg, és enyhén sós vízben főzd őket puhára. Ha elkészültek, várj egy kicsit, amíg kihűlnek, majd egy krumplinyomóval törd őket minél apróbbra, mintha krumplipür...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereket összekeverem, majd a lecsepegtetett karfiollal és az olajjal összeforgatom. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, ráhalmozom a fűszeres karfiolrózsákat és 180 fokra előm...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézSzemélyenként 12 dkg héjában főtt meghámozott és burgonyanyomón melegen áttört burgonyát 4 dkg liszttel, pici sóval deszkán jól összegyúrunk. (Ha legalább 3-4 személyre készül, 1 t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűChips vágóval vékonyra szeleteljük a krumplit. Microba pár perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz