- 3 dl rizs
- olaj
- 6 dl víz
- 1 tk (? eredetileg 2, de az sok) só
Olajon a rizst átpirítjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, lefedve alacsony lángon kb 15 percig főzzük, néha megkeverve. Aztán lekapcsoljuk a lángot, levesszük a fedőt és tiszta konyharuhával takarjuk le a lábost.
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük. Ha kész, egy tálcára kirakosgatjuk, megszórjuk ételízesítővel. A panírozáshoz előkészítjük a lisztet, tojást, zsemlemo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 180 fokra. Kevés olajon megfuttatom az apróra vágott lilahagymát, ami persze lehet újhagyma, póré, akár vöröshagyma is, ízlés szerint. Hozzáteszem a kockára vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHámozzuk és mossuk meg a burgonyát, és vágjuk vékony szeletekre. Tisztítsuk meg a hagymát, és karikázzuk fel. Rendezzük el a burgonyát és a hagymát egy jókora extravastag alufólián...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű