1 kg burgonya
2 db tojás
30 dkg rétesliszt
10 dkg medvehagyma
5 dkg vaj
só
A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom, és még melegen krumplinyomóval áttöröm.
Amíg hűl a krumpli, megtisztítom a medvehagymát, alaposan leöblítem, jól lecsepegtetem és nem túl apróra összevagdalom, majd rászórom a krumplira.
Hozzáadok 1 tk sót, tojást, lisztet, majd gyors mozdulatokkal lágy tésztát gyúrok belőle.
A tésztát 6 darabra vágom, és mindegyikből két ujjnyi vastag rudat sodrok. 1-2 cm-es darabokra vágom és egy villa fejével kis rovátkákat nyomok a felületére, így jobban megtartja a szószokat.
Forrásban lévő, sós vízben kifőzöm. Ha feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percig főzöm, majd szűrőkanállal lecsöpögtetem.
A vajat egy serpenyőbe megforrósítom, rádobom a lecsepegtetett nudlikat és pár percig pirítom..
Alkalmas szószos húsok mellé köretnek
Den geputzten Blumenkohl (gewaschen und trocken getupft) in Röschen teilen. Die Röschen in einen Mixer geben und auf hoher Stufe zerkleinern. Am besten, je nach Mixer, in 2 bis 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben közepes lángon olvasszuk fel a vajat, tegyük rá a lecsepegtetett kukoricakonzervet, öntsük rá a tejszínt és sózzuk meg. A hideg tejben keverük el a keményítőt, és ö...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: a muffinsütőket vajazd ki alaposan, hámozd meg a krumplit, majd szeleteld nagyon vékonyra. Tedd bele egy tálba, sózd és borsozd meg, szórd rá az apróra vágott kakukkfüv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra felverem és belekeverem az előzőleg villával szétnyomkodott juhtúrót, majd hozzáadom a lisztet és a sót. A massza inkább kemény, mint lágy legyen! (Akkor jó, ha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű