menu

Családireceptkönyv.hu

Szalvétagombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 db szikadt kifli
5 ek forró zsír
2,5 dl tej
4 tojás
4 p ek liszt
só, bors, petrezselyem

Elkészítés:


A kiflit felkockázzuk (1cm), leöntjük forró zsírral,és 1,5 dl ferró tejjel. A tojásokat felverjük, hozzá adunk 1 dl tejet, sót, borsot. A kiflire öntjük. Rászorjuk a lisztet, elkeverjük, hozzáadjuk a petrezselymet. Hengereket formázunk belöle és folpackba csavarjuk. Forrásba lévő vizbe rakjuk és lassú tüzön fözzük 20-20 percig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Párolt lilakáposzta
Párolt lilakáposzta

A káposztát gyaluljuk le, a hagymát kockázzuk fel. A hagymát megpároljuk a zsiradékon, majd rádobjuk a káposztát. Sózzuk, édesítjük és ecetezzük ízlésünknek megfelelően, majd lass...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás krumpli
Fokhagymás krumpli

A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk. Lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megforg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Édesburgonyás cukkinis lepény
Édesburgonyás cukkinis lepény

Az édesburgonyát, a cukkinit és a hagymát kislyukú reszelővel lereszeljük. (én konyhai mandolint használtam.) Összeforgatjuk a liszttel. A Totu krém extrát összekeverjük a tojással...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Dödölle
Dödölle

A burgonyát megfőzzük annyi vízben, amennyi ellepi (egyujjnyira), teljesen puhára. Saját levében nyomkodjuk össze burgonyatörővel. Apránként beleszórjuk a lisztet és elkeverjük (fa...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk