5 db szikadt kifli
5 ek forró zsír
2,5 dl tej
4 tojás
4 p ek liszt
só, bors, petrezselyem
A kiflit felkockázzuk (1cm), leöntjük forró zsírral,és 1,5 dl ferró tejjel. A tojásokat felverjük, hozzá adunk 1 dl tejet, sót, borsot. A kiflire öntjük. Rászorjuk a lisztet, elkeverjük, hozzáadjuk a petrezselymet. Hengereket formázunk belöle és folpackba csavarjuk. Forrásba lévő vizbe rakjuk és lassú tüzön fözzük 20-20 percig.
Hámozd meg, mosd jól meg és reszeld le egy nagyobb lyukú reszelővel a burgonyát. Jól csavard ki, hogy minél kevesebb nedvesség maradjon benne és akkor keverd össze a többi hozzával...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozom, felvágom mint a kompóthoz szokás, utána a gerezdeket még 3 felé vágom. Vajat, vagy margarint megolvasztok, majd bele szórom az almát. Kb 1/2 kávéskanálnyi őr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. A tepsidet béleld ki sütőpapírral, a cukkinit vágd vékony hasábokra. 2. Keverd össze egy tálban a morzsát, a reszelt parmezánt, a zöldfűszereket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű