- fél kg krumpli
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 2-3 dkg liszt
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, olaj
1. A megpucolt krumplikat sós vízben főzd meg.
2. Ha picit kihűltek, törd át krumplinyomóval minél apróbbra.
3. Üsd bele a tojásokat, öntsd hozzá a tejet, add hozzá a felaprított petrezselymet, a sajtot, sózd, borsozd, majd a lisztet lassan adagolva gyúrd össze.
4. Formázz belőle kisebb téglalapokat, forgasd meg zsemlemorzsában és süsd ki bő olajban.
Nagyon finom köret, de egy kis mártogatóssal önmagában is fogyasztható!
A burgonyákat beirdaljuk közepéig Fűszersóval bőven hintjük és 250 fokos sütőben kb 2 dl olajban sütjük 30-40 perc után a megtűzdeljük.A vágásokba rakosgatjuk a felkarikázott hag...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplit hámozd meg, mosd le, csepegtesd le jól, vagy töröld át papírtörlővel. Vágd hozzávetőleg egyforma nagyságú hasábokra. Vegyítsd a kukoricadarát, a szezámmagot, a fűszerp...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA meghámozott burgonyát felkockázzuk és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük és hozzákeverjük a vajat. Hűlni hagyjuk. Amikor langyos vagy csaknem teljesen kihűlt, hozzádolgozzuk a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz egyforma méretű krumplikat meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk. Lapos felüket a deszkára téve tetejüket beirdaljuk, úgy, hogy minél mélyebben vágjuk be, de még ne vágjuk át....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű