- fél kg krumpli
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 2-3 dkg liszt
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, olaj
1. A megpucolt krumplikat sós vízben főzd meg.
2. Ha picit kihűltek, törd át krumplinyomóval minél apróbbra.
3. Üsd bele a tojásokat, öntsd hozzá a tejet, add hozzá a felaprított petrezselymet, a sajtot, sózd, borsozd, majd a lisztet lassan adagolva gyúrd össze.
4. Formázz belőle kisebb téglalapokat, forgasd meg zsemlemorzsában és süsd ki bő olajban.
Nagyon finom köret, de egy kis mártogatóssal önmagában is fogyasztható!
Egyneművé dolgoztam, (esetleg aprító gép), nokedli szaggatóval a forrásban lévő sós vízbe szaggattam, 2-3 percig főztem. Olyan, mint a megszokott nokedli.
Elkészítési idő:A kockázott burgonyát feltesszük sós vízben főni. Vigyázzunk, mert felhabzik ha nagyon erős lángon főzzük, néha kevergessük meg, de óvatosan. Ha készen van, leszűrjük. Krumpliny...
Elkészítési idő:Burgonyákat sós vízben puhára főzzük, levét leöntjük,1-2 evőkanálnyi vajat hozzá adva, krumplinyomóval krémes állagúra törjük. Ízlésünk szerint sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval íz...
Elkészítési idő: