Családireceptkönyv.hu

Alufóliában sült cékla


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




8 kis db cékla
2 ek olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:




A céklát meghámozzuk és félbevágjuk, ha csak nagyobbakat sikerül beszereznünk, akkor darabokra vágjuk.
Meglocsoljuk olívaolajjal és pár korty balzsamecettel. Sózzuk, borsozzuk, és alufóliába csomagolva sütőben sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kitűnő köret sültek mellé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Petrezselymes krumpli
Petrezselymes krumpli

A burgonyát falatnyi kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd egy kicsit átpirítjuk benne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nokedli
Nokedli

A tojást és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a vizet és kikeverjük. A liszt hozzáadásával csomómentesre dolgozzuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Lapos krumpli
Lapos krumpli

A krumplikat nem pucoljuk, csak körömkefével (vagy dörzsi szivaccsal) alaposan lecsutakoljuk. Héjában majdnem teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, leszárogatjuk a burgonyákat, majd...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Párolt lila káposzta
Párolt lila káposzta

1. A megtisztított, felszeletelt káposztát megsózzuk, állni hagyjuk. 2. Egy lábosban zsírt hevítünk, benne a cukrot világosbarnára pirítjuk. 3. Hozzátesszük az apróra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk