8 kis db cékla
2 ek olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
A céklát meghámozzuk és félbevágjuk, ha csak nagyobbakat sikerül beszereznünk, akkor darabokra vágjuk.
Meglocsoljuk olívaolajjal és pár korty balzsamecettel. Sózzuk, borsozzuk, és alufóliába csomagolva sütőben sütjük.
Kitűnő köret sültek mellé
A burgonyát falatnyi kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd egy kicsit átpirítjuk benne...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojást és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a vizet és kikeverjük. A liszt hozzáadásával csomómentesre dolgozzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat nem pucoljuk, csak körömkefével (vagy dörzsi szivaccsal) alaposan lecsutakoljuk. Héjában majdnem teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, leszárogatjuk a burgonyákat, majd...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű1. A megtisztított, felszeletelt káposztát megsózzuk, állni hagyjuk. 2. Egy lábosban zsírt hevítünk, benne a cukrot világosbarnára pirítjuk. 3. Hozzátesszük az apróra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz