menu

Családireceptkönyv.hu

Az eredeti, házi majonéz receptje


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 2 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás
2 csapott evőkanál mustár
1 citrom
3 dl olaj
0,5 dl olívaolaj

Elkészítés:


A tojásokat válaszd szét
A sárgájákat keverd picit habosra a sóval és a mustárral, pici cukrot
Majd lassan és óvatosan adagold hozzá mindkét olajat.
Ha szépen felvette az olajakat
Csepegtess hozzá citromlevet, hogy mennyit, az majd kialakul, keverd hozzá és kóstold meg, ha nem elég savanykás, akkor csepegtess még hozzá és keverd el benne.

Trükkök, tippek, praktikák:


(a fehérjékre most nem lesz szükséged, azokat inkább hasznosítsd például habcsók formájában.)

Az eredeti, házi majonéz receptje

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos burgonyafasírt
Sajtos burgonyafasírt

1. A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. 2. Leszűrjük és összetörjük. 3. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Sajtgolyó
Sajtgolyó

Az egészet összegyúrni.Vizes kézzel diónyi golyókat formálni, morzsába forgatni. 1 óra hűtő.Olajban 6-8 perc sütés.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Túró gombóc
Túró gombóc

A hozzávalókat összegyúrtam és egy órára a hűtőbe tettem. Majd gombócokat formáztam és 5 perc alatt kifőztem. A mandulát és darált kesudiót megpirítottam, egy kis édesítőt keverte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Vadrizs aszalt cseresznyével
Vadrizs aszalt cseresznyével

3,5 csésze húsleveslével felforraljuk a rizset. Cseresznyét, diót, 1 ek. petrezselymet rádobjuk, készre főzzük.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk