Családireceptkönyv.hu

Az eredeti, házi majonéz receptje


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 2 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás
2 csapott evőkanál mustár
1 citrom
3 dl olaj
0,5 dl olívaolaj

Elkészítés:


A tojásokat válaszd szét
A sárgájákat keverd picit habosra a sóval és a mustárral, pici cukrot
Majd lassan és óvatosan adagold hozzá mindkét olajat.
Ha szépen felvette az olajakat
Csepegtess hozzá citromlevet, hogy mennyit, az majd kialakul, keverd hozzá és kóstold meg, ha nem elég savanykás, akkor csepegtess még hozzá és keverd el benne.

Trükkök, tippek, praktikák:


(a fehérjékre most nem lesz szükséged, azokat inkább hasznosítsd például habcsók formájában.)

Az eredeti, házi majonéz receptje

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Svájci burgonya
Svájci burgonya

Nyersen meghámozzuk, karikára vágjuk a burgonyát és kiolajozott, fokhagymával bedörzsölt tűzálló tálba vagy zománcos tepsibe terítjük. Leöntjük annyi sós tejjel, amennyi ellepi, rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyagratin
Burgonyagratin

A krumplit egy főzőedénybe tesszük, a kockákra vágott vöröshagymával együtt, rátörjük a fokhagymát, sózzuk borsozzuk. A tejszínt ráöntjük, valamint annyi tejet hogy ellepje a krum...

Elkészítési idő: 1 ó
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zellerpüré
Zellerpüré

A megtisztított és apróra vágott zellert enyhén sós vízben főzd puhára. Nem baj, ha szétfő. Vajjal és tejszínnel turmixold össze.Egy kis szerecsendió kellemesen finomítja a zeller...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtgolyók
Sajtgolyók

A sajtot lereszeljük egy kis lyukú reszelőn. Összekeverjük a liszttel és a tojással. Dió nagyságú golyókat formázunk belőle /kb. 20 db/. Forró olajban percenként megfordít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk