40 dkg gyalult tök (főzőtök)
10 dkg liszt
2 db tojás
1 gerezd fokhagyma
1 ek apróra vágott kapor
só
bors
olaj a sütéshez
1 tejföl a tálaláshoz
A hozzávalókat összekeverjük, forró olajban kisütjük, majd tejföllel tálaljuk.
Pucoljuk, mossuk meg az édesburgonyát és a hagymát, majd vágjuk gerezdekre. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, majd tegyük bele a felvágott zöldségeket, locsoljuk meg az olajjal, s...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA bulgurt kb. kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Felforraljuk a vizet, beleöntjük a bulgurt, majd újra forrás után a legalacsonyabb lángon, lefedve készre pároljuk. Miután elké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFűszerkverék A fűszereket összekeverjük, kis üvegcsébe töltve hűvös, naptól és párától védett helyre tesszük. Hat hónapig használhatjuk húsok és zöldségek ízesítésére. Sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat csomómentesre keverjük. A galuskákat galuskaszaggatóval vagy vizes kanállal a forró, sós vízben kifőzzük. Akkor van kész ha feljön a víz tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű