200 g rizsliszt
2 dl víz
1 tk só
A vizet a sóval felforralom. Hozzáadom a lisztet és alaposan összekeverem, pár percig a tűzön hagyom (akárcsak az égetett tésztát), majd átteszem egy tálba. Lágy tésztát dagasztok belőle, ha szükséges, pár csepp vizet adok hozzá. Közben egy serpenyőt a legmagasabb hőfokra hevítek.
A tésztát hat részre osztom: ragadós, mancsolós, ezért vizes kézzel érdemes kezelni a masszát. A gombócokat kör alakúra lapítgatom, majd a serpenyőbe teszem. A lángot alacsony fokozatra veszem. A lepényeket akkor fordítom meg, amikor az alja elválik a serpenyőtől.
Megfelel kenyér kiváltónak.
1. Az egyforma méretű krumplikat meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk. 2. Lapos felüket a deszkára téve tetejüket beirdaljuk, úgy, hogy minél mélyebben vágjuk be, de még ne vágju...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KözepesA krumplit megmossuk, meghámozzuk, apró kockára vágjuk. Egy fazékba feltesszük annyi vízbe főni, amennyi ellepi. Ízlés szerint sózzuk. Ha puha a krumpli, leszűrjük. Hozzáadjuk a v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA meghámozott, felkockázott sütőtököt és burgonyát tegyük fel sós vízben főni. Kb. 20-25 perc alatt megpuhul, ekkor szűrjük le. Öntsük a zöldséget vissza a lábasba, adjuk hozzá a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Sütőp...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű