Családireceptkönyv.hu

Rizslepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g rizsliszt
2 dl víz
1 tk só

Elkészítés:


A vizet a sóval felforralom. Hozzáadom a lisztet és alaposan összekeverem, pár percig a tűzön hagyom (akárcsak az égetett tésztát), majd átteszem egy tálba. Lágy tésztát dagasztok belőle, ha szükséges, pár csepp vizet adok hozzá. Közben egy serpenyőt a legmagasabb hőfokra hevítek.

A tésztát hat részre osztom: ragadós, mancsolós, ezért vizes kézzel érdemes kezelni a masszát. A gombócokat kör alakúra lapítgatom, majd a serpenyőbe teszem. A lángot alacsony fokozatra veszem. A lepényeket akkor fordítom meg, amikor az alja elválik a serpenyőtől.

Trükkök, tippek, praktikák:


Megfelel kenyér kiváltónak.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült póréhagyma sonkával és sajttal
Sült póréhagyma sonkával és sajttal

A megtisztított póréhagymákat 10 centis darabokra vágjuk és forrásban lévő vízbe helyezzük, 8 percig főzzük, lecsöpögtetjük. Sonkaszeletekbe csomagoljuk, vajjal kikent tepsibe szor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Majorannás burgonya
Majorannás burgonya

vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük.  Bő zsírban megpirítjuk a főtt krumplit, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és a fűszereket.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Márton-napi karamellás lilakáposzta recept
Márton-napi karamellás lilakáposzta recept

elkészítés A káposztát vékonyan felszeleteljük, az almát kb. 1 cm vastagra daraboljuk. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzászórjuk a cukrot és addig kevergetj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk