200 g rizsliszt
2 dl víz
1 tk só
A vizet a sóval felforralom. Hozzáadom a lisztet és alaposan összekeverem, pár percig a tűzön hagyom (akárcsak az égetett tésztát), majd átteszem egy tálba. Lágy tésztát dagasztok belőle, ha szükséges, pár csepp vizet adok hozzá. Közben egy serpenyőt a legmagasabb hőfokra hevítek.
A tésztát hat részre osztom: ragadós, mancsolós, ezért vizes kézzel érdemes kezelni a masszát. A gombócokat kör alakúra lapítgatom, majd a serpenyőbe teszem. A lángot alacsony fokozatra veszem. A lepényeket akkor fordítom meg, amikor az alja elválik a serpenyőtől.
Megfelel kenyér kiváltónak.
Az újkrumplit alaposan mosd meg, dörzsöld meg, és nagyságtól függően vágd kettő-négy részre. Egy serpenyőben hevíts olajat, süsd rajta a zúzott fokhagymát, tedd hozzá a krumplit, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzöm, majd összetöröm. A tojássárgáját a majonézzel, a mustárral és a borssal elkeverem, beleöntöm az összetört burgonyába, majd jól összegyúrom. A tetej...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk és kb egyforma darabokra vágjuk. Az olívaolajat összekeverjük a paradicsompürével és a fűszerpaprikával, majd jól átfogatjuk benne a krumplit. Sütőpapí...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplit kapargasd meg, nem baj, ha egy kis héja marad. Alaposan mosd meg, és papírtörlővel itasd fel róla a nedvességet. Hagyhatod egyben, de karikákra is vághatod, majd dobd a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű