A rizs pároláshoz
300 g rizs
450 ml víz (forró)
1 teáskanál só
A sült rizshez
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
50 ml étolaj
5 evőkanál világos szójaszósz
1 teáskanál barnacukor
3 db újhagyma
20 g gyömbér (friss, reszelt)
2 gerezd fokhagyma
1 db nagy méretű chili
1 evőkanál szezámolaj
Egy lábosban felforraljuk a vizet, sózzuk.
Egy lábosban a rizst zsiradék nélkül kicsit megpirítjuk, és felöntjük a forró, sós vízzel. Lefedjük és 25 percig, kis lángon pároljuk.
Az újhagyma zöldjét levágjuk, és a fehér részt, és külön a zöldjét is, vékonyan felszeleteljük.
A chilit hosszában kettévágjuk, kierezzük, és vékonyan felszeleteljük.
A fokhagymát finomra vágjuk.
A gyömbért meghámozzuk és apróra vágjuk.
A tojásokat egy keverőtálba tesszük, és egy villával összekeverjük.
Ha a rizs elkészült, összekeverjük, hogy pergős legyen, ne álljon össze.
Egy wokban felhevítjük az olajat, és beleöntjük a tojást. Mikor kezd sülni, egy fakanállal, apróra szaggatjuk.
Hozzáadjuk a chilit, fokhagymát, és a gyömbért, és az egészet kb. két percig együtt pirítjuk.
Beleszórjuk a barnacukrot, és további egy percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a rizst, és az egészet jól összekeverjük. Újabb két percig pirítjuk.Ízesítjük szezámolajjal, és szójaszósszal.Hozzáadjuk az újhagyma zöldjét, és az egészet jól összekeverjük.
El is készült ez a zseniális tojásos sült rizs
1. Sikálj meg alaposan 4-5 nagyobb krumplit, majd uborkagyalun szeleteld fel őket. 2. A szeleteket keverd össze 2 evőkanál olívaolajjal, sóval és bármilyen egyéb fűszerrel, ami...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók a burgonya püréhez: 1/2 kg burgonya, só, 5 dkg vaj, 1 dl vaj, Elkészítése: A megtisztított burgonyát felaprítom, majd sós vízben puhára főzöm. Krumplinyomón...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit legyaluljuk, mintha picit vastagabb chipset készítenénk. A burgonya szeleteket leöntjük az olajjal, megszórjuk a fokhagymaporral, rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval és bo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát szétszedjük gerezdekre. Két percre forró vízbe dobjuk, majd kivesszük, és gyorsan megpucoljuk. Lassú tűzön pároljuk egy kicsit lefedett serpenyőben vajon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű