Családireceptkönyv.hu

LEGJOBB NOKEDLI


Írta:

Elk. idő: fél óra
Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
2,5 dl tejföl
5 db tojás
75 dkg liszt
fél liter víz
só, 1 ek. olaj

Elkészítés:


Keverjük össze a tojásokat a tejföllel és ízlés szerint sózzuk. Alaposan kavarjuk el benne a lisztet, majd a szokásos módon szaggassuk ki. A vízhez adjunk olajat, hogy ne ragadjanak össze a galuskák. Ha a víz tetején összegyűlik a galuska, szűrő kanállal szedjük ki és hideg vízzel öblítsük is le.

LEGJOBB NOKEDLI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Gombás sült rizs
Gombás sült rizs

A rizst 1 éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük. Az edénybe öntjük az átmosott, le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Svájci rösti
Svájci rösti

A burgonyát megfőzzük, és a főzőlevében hagyjuk teljesen kihűlni. Legjobb, ha előző nap főtt, akkor van a legmarkánsabb íze, és kicsit gumiszerű állaga. Ha szétfő, vagy nem a héjáb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párolt lilakáposzta, vörösborral és almával
Párolt lilakáposzta, vörösborral és almával

A zsírban meg kell karamellizálni a cukrot, közben hozzá kell adni az apróravágott hagymát. A káposztának ki kell vágni a torzsáját és viszonyla vékonyan fel kell szeletelni, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párolt zöldségekkel
Párolt zöldségekkel

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk