Hozzávalók:
2,5 dl tejföl
5 db tojás
75 dkg liszt
fél liter víz
só, 1 ek. olaj
só
Keverjük össze a tojásokat a tejföllel és ízlés szerint sózzuk. Alaposan kavarjuk el benne a lisztet, majd a szokásos módon szaggassuk ki. A vízhez adjunk olajat, hogy ne ragadjanak össze a galuskák. Ha a víz tetején összegyűlik a galuska, szűrő kanállal szedjük ki és hideg vízzel öblítsük is le.
A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 4-5 percig sós vízben főzzük. Egy kerek kerámiatálat kiolajazunk, zsemlemorzsával meghintjük és ebbe bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karfiolrózsákat megmossuk, majd vagy lereszeljük, vagy rózsáira szedjük, és aprítógépben rizs állagúra daráljuk. Egy nagy és magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat, majd r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. 2. A tojássárgáját a majonézzel, a mustárral és a borssal elkeverjük, beleöntjük az összetört burgonyába, majd jól összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször 190 C fokon 40 perc alatt megsütjük a hámozatlan krumplikat egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A fokhagymákat lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk és egy tálban össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű