Hozzávalók:
2,5 dl tejföl
5 db tojás
75 dkg liszt
fél liter víz
só, 1 ek. olaj
só
Keverjük össze a tojásokat a tejföllel és ízlés szerint sózzuk. Alaposan kavarjuk el benne a lisztet, majd a szokásos módon szaggassuk ki. A vízhez adjunk olajat, hogy ne ragadjanak össze a galuskák. Ha a víz tetején összegyűlik a galuska, szűrő kanállal szedjük ki és hideg vízzel öblítsük is le.
A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk közö...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, félbe vágjuk, majd mindegyiket bevagdossuk, vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy gáztepsit nagyon vékonyan kivajazunk,...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűÖreg burgonyából Burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A serpenyőbe egy kanál olajat teszünk, ha forró, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát és az almát meghámozzuk és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük (esetleg gyufaszál vastagra vágjuk) és egy nagyobb tálba tesszük. Elkészítjük a tartármártást. A tejfölt, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű