Hájában főtt burgonya.
A krumplit héjában megfőzöm, meghámozom és hagyom teljesen kihűlni. Nagyobb lyukú reszelőn lereszelem. Egy tepsit vagy jénait kizsírozok, és belerakom a reszelt krumplit úgy, hogy közben sózom. Mivel nem kevergetem sokat, ezért fontos, hogy mindenhová egyenletesen jusson a só. Vaj darabokat teszek rá és ropogósra sütöm.
Megjegyzés: lehet són kívül még más fűszerrel is fűszerezni, sőt az olajban pirított hagymával is együtt sütni, de csak sóval a krumpli természetesen finom íze érezhető.
A megpucolt krumplit sós vízben 10 percig főzzük. Egy tepsibe olivalojat és vajat teszünk, majd beledobáljuk a krumplit (mérettől függően egészben vagy félbe, negyedbe vágva). Sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt szedd rózsáira és zöldségaprítóban vagy turmixgépben törd össze. Csak rövid ideig nyomd az indítógombot, 1-2 mp alatt ugyanis apró szemcsés lesz a karfiol állaga, és itt...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA spárgát hajlítsd meg, törd le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mosd meg, és csepegtesd le. Egy nagy edényben tégy fel vizet forrni olajjal, citromlével, sóval és...
Elkészítési idő: 15+5perc Nehézség: Nehézátlagos 2 adag ELKÉSZÍTÉS A kuszkuszt 3 dl forró, sós vízzel felöntjük, majd lefedjük, és állni hagyjuk. A paradicsomot, a petrezselymet, a paprikát, az egyik citromot és az új...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű