menu

Családireceptkönyv.hu

Házi Sajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 l 2,8 %- vagy 3,5 %-os tej, 500 g félzsíros tehéntúró,
60 g vaj, 1 tojás, 1 kk. só, 1 kk. szódabikarbóna

Fűszerek:
3 gd. fokhagyma, 1 kk. petrezselyem,
de lehet más is

Elkészítés:


A túrót krumplinyomóval alaposan áttörjük.
A tejet feltesszük főni, ha forró, hozzáadjuk az áttört túrót.
A legmagasabb fokozaton 5 percig főzzük.
Egy nagyobb, apró lyukú szűrőbe borítjuk, és nyomás nélkül leszűrjük a savót.
10 perc alatt szépen összeáll és nem fog már csöpögni.
Ezt követően teflonos edénybe tesszük, jól elkeverjük benne a vajat, tojást, sót, szódabikarbónát, ízlés szerinti fűszereket.
Tűzhelyre téve, közepes (3) fokozaton 10-15 percig főzzük, míg nyúlós, csomómentes nem lesz és elválik az edény oldalától.
Egy kisebb tálba tesszük és hűvös helyen hűlni hagyjuk.
Kb. 2 óra elteltével egy tálcára vagy deszkára borítjuk és 1-2 napig spájzban száradni hagyjuk.
Fűszerezhetjük köménnyel, snidlinggel, fokhagymával, zöld-fűszerekkel.

Házi Sajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Chips
Chips

1. A burgonyát megmossuk, és meghámozzuk. 2. A lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk fel, de ügyeljünk rá, hogy hasonló méretűek legyenek. 3. Olajban magas főfokon kisütjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csipetke
Csipetke

A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést készitünk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót. Cipóvá összedolgozzuk, 20 percig pihentetjük. Majd egy sodrófával 1 cm-re nyújtjuk, li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
ROPOGÓS PETREZSELYMES BURGONYA
ROPOGÓS PETREZSELYMES BURGONYA

A burgonyát meghámozzuk, darabokra vágjuk (az apró újburgonyát nem szükséges), majd folyó víz alatt 3-4 percig mossuk. Ez azért szükséges, hogy a keményítőt alaposan kimossuk belő...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Nokedli
Nokedli

Az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát. Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l vízhez 3 tk só és 1-2 ek...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk