Hozzávalók:
1 l 2,8 %- vagy 3,5 %-os tej, 500 g félzsíros tehéntúró,
60 g vaj, 1 tojás, 1 kk. só, 1 kk. szódabikarbóna
Fűszerek:
3 gd. fokhagyma, 1 kk. petrezselyem,
de lehet más is
A túrót krumplinyomóval alaposan áttörjük.
A tejet feltesszük főni, ha forró, hozzáadjuk az áttört túrót.
A legmagasabb fokozaton 5 percig főzzük.
Egy nagyobb, apró lyukú szűrőbe borítjuk, és nyomás nélkül leszűrjük a savót.
10 perc alatt szépen összeáll és nem fog már csöpögni.
Ezt követően teflonos edénybe tesszük, jól elkeverjük benne a vajat, tojást, sót, szódabikarbónát, ízlés szerinti fűszereket.
Tűzhelyre téve, közepes (3) fokozaton 10-15 percig főzzük, míg nyúlós, csomómentes nem lesz és elválik az edény oldalától.
Egy kisebb tálba tesszük és hűvös helyen hűlni hagyjuk.
Kb. 2 óra elteltével egy tálcára vagy deszkára borítjuk és 1-2 napig spájzban száradni hagyjuk.
Fűszerezhetjük köménnyel, snidlinggel, fokhagymával, zöld-fűszerekkel.
- A májat megtisztítjuk (levágjuk az inas, hártyás részeket) és kis darabokra vágjuk - A hagymát megpucoljuk és robotgépben pépesre aprítjuk - Bő, forró olajra dobjuk a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAkár önálló fogásnak, akár köretnek készíted el, a töltött krumpli mindig remek választás. Egyszerű összedobni, és amíg sül, addig bőven lesz időd elkészíteni a többi fogást is. Gy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, nyers karfiol rózsákat rakd bele egy aprítógépbe és apró, rizsszerű darabkákra aprítsd össze. Majd az egészet 2 ek. kókuszolajon párold meg, kicsit le is fedheted míg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 db padlizsánt megszurkálva megsütjük erős tűzön. Héját leszedve a magokkal együtt tálba tesszük. Beleaprítunk 1 db lila hagymát, kis csomag teavajnak a felét, 4 ek. majonézt, 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű