Családireceptkönyv.hu

Tojásos-kukoricás barna rizs


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tasak barna rizs
2 tojás
kukorica
delikát
bors
fokhagyma
gyömbér

Elkészítés:


A tasakos rizst 10-12 perc alatt megfőztem delikátos, borsos vízben.
Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon piríts meg 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és 2 ujjnyi aprított, friss gyömbért. Üss rá 2 tojást, és keverd el a serpenyőben, kicsit megsütve. Adj hozzá a tasak barna rizst, és alaposan keverd el a tojással, magas lángra véve a tűzhelyet. 
Mehet bele kukorica és borsó, löttyints rá még egy evőkanálnyi olajat. 
1-­2 perc kevergetés-­pirítás, és már kész is.

Trükkök, tippek, praktikák:


A gyömbért és a fokhagymát kihagytam belőle.

Tojásos-kukoricás barna rizs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldfűszeres-bundás cukkinihasáb
Zöldfűszeres-bundás cukkinihasáb

Kapcsold be a sütőt 200 fokra. A tepsidet béleld ki sütőpapírral, a cukkinit vágd vékony hasábokra. Keverd össze egy tálban a morzsát, a reszelt parmezánt, a zöldfűszereket és a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sütőzacskóban sült fokhagymás burgonya
Sütőzacskóban sült fokhagymás burgonya

Tisztítsuk meg a burgonyát, mossuk meg, majd tegyük egy nagyobb tálba. Ha a burgonyák nagyobbak akkor vágjuk el őket, majd szurkáljuk meg egy fogpiszkálóval mindegyik darabot. A fo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Parasztburgonya
Parasztburgonya

1. A szalonnát 1 cm-es kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. 2. A hagymát is nagyobb kockákra vágjuk, majd a szalonnára öntjük, ízesítjük, és pirítani kezdjük. 3. Nem kell so...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sörös burgonya sütőben sütve
Sörös burgonya sütőben sütve

A burgonyát megmossuk és héjastól főzzük 15-20 percen át. Majd meghámozzuk és felszeleteljük. A hagymát is megtisztítjuk és felvagdossuk, hozzákeverjük. Az olívaolajat, a mustárt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk