Hozzávalók 2 személyre:
- 10 szelet baconszalonna
- 10 kelkáposztalevél
- fogpiszkáló
A bundához:
- 7 dkg tápiókaliszt
- 3,5 dkg kókuszliszt
- 4 nagyméretű tojás
- só, reszelt fokhagyma, őrölt kömény ízlés szerint
- kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
Kettévágunk 5 kelkáposzalevelet a vastag erük kimetszésével, majd néhány percre forrásban lévő, sós vízbe dobjuk. Leszűrjük, majd kiterítve hűtjük a leveleket. Baconszalonna-szeleteket helyezünk rájuk, feltekerjük, majd fogpiszkálóval rögzítjük őket. A bundához összekeverjük a hozzávalókat, és kókuszolajban aranybarnára sütjük a masszába mártott, göngyölt kelkáposztalevelek mindkét oldalát.
Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beled...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA bacont felkockáztam, és egy serpenyőben elkezdtem sütni. Mikor már majdnem kész volt, hozzáadtam a durvára vágott diót, és együtt készre pirítottam őket. Kiszedtem őket egy edény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, majd enyhén sós vízben főzzük meg. A hagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel és egy kis olajon és vajon pirítsuk meg. A sütőtökö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű