Hozzávalók 2 személyre:
- 10 szelet baconszalonna
- 10 kelkáposztalevél
- fogpiszkáló
A bundához:
- 7 dkg tápiókaliszt
- 3,5 dkg kókuszliszt
- 4 nagyméretű tojás
- só, reszelt fokhagyma, őrölt kömény ízlés szerint
- kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
Kettévágunk 5 kelkáposzalevelet a vastag erük kimetszésével, majd néhány percre forrásban lévő, sós vízbe dobjuk. Leszűrjük, majd kiterítve hűtjük a leveleket. Baconszalonna-szeleteket helyezünk rájuk, feltekerjük, majd fogpiszkálóval rögzítjük őket. A bundához összekeverjük a hozzávalókat, és kókuszolajban aranybarnára sütjük a masszába mártott, göngyölt kelkáposztalevelek mindkét oldalát.
Válassz az étvágynak megfelelő mennyiségű nagyjából egyforma méretű szabályos krumplikat. Jól meg kell mosni őket egy erősebb kefével, majd forgasd bele egy kevés fűszeres olajba....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA galuskához a túrót kikeverjük a tojással, liszttel, sóval, ízesítővel, fél csokor kaporral. Kemény nokedli tésztát kapjunk. Forrásban lévő vízbe nokedli szaggatón kiszaggatjuk. H...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, majd delikátos vízbe dobjuk, és majdnem teljesen puhára főzzük. Leszűrjük. 2. A vöröshagymát felaprítjuk és kevéske kókuszzsíron megdins...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű