Tetszés szerinti mennyiségű burgonya /lehetőleg egyforma nagyságú/
vaj
só, bors, rozmaring, cayenne bors / de bármi más, kedvünkre való fűszerrel készíthetjük /
A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át.
Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan kivajazunk, majd egy nagyon pici olíva olajat is locsolunk bele. Lapjával lefelé belehelyezzük a burgonyát, fűszerezzük, majd mindegyik tetejére teszünk egy fokhagyma nagyságú vajdarabot.
Előmelegített, 180 fokos sütőben légkeveréssel kb fél óra alatt pirosra sütjük. Félidőben átkenjük még egy kicsit vajjal.
Tálalhatjuk salátával, bármilyen mártogatóssal, de köretként is.
A krumplit kefével megtisztítjuk, úgy hogy a héja rajta maradjon. Próbáljunk meg egyformákat választani, de ha nem sikerül vágjuk egyforma darabokra. Egy teflonozott lábasban az...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszeturmixolom. Úgy az igazi, ha a paprikát előtte bedobom a sütőbe, de most éhes voltam és türelmetlen
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzzük és pépesítjük, fűszerezzük és hozzáadjuk a lisztet. A sajtot szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük. A burgonyás masszából vizes kézzel kroket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat, gombát és a répát megpucoljuk, megmossuk a cukkinit. A zöldségeket nagyobb kockákra vágjuk, beletesszük a tepsibe, meglocsoljuk olívaolajjal, és a fűszerekke...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Nehéz