Tetszés szerinti mennyiségű burgonya /lehetőleg egyforma nagyságú/
vaj
só, bors, rozmaring, cayenne bors / de bármi más, kedvünkre való fűszerrel készíthetjük /
A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át.
Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan kivajazunk, majd egy nagyon pici olíva olajat is locsolunk bele. Lapjával lefelé belehelyezzük a burgonyát, fűszerezzük, majd mindegyik tetejére teszünk egy fokhagyma nagyságú vajdarabot.
Előmelegített, 180 fokos sütőben légkeveréssel kb fél óra alatt pirosra sütjük. Félidőben átkenjük még egy kicsit vajjal.
Tálalhatjuk salátával, bármilyen mártogatóssal, de köretként is.
A krumplit megmossuk (ha nem nagyon masszív a héja, maradhat rajta), hosszában félbevágjuk. Megszúrjuk a húshoz használt fűszeres sóval a vágott felületeket. Az egyik feleket bete...
Elkészítési idő: 45 percA gombát, és a hagymát megpucolom és megmosom. A rizst /ha szükséges/ átválogatom, és szűrőbe téve megmosom. A hagymát apróra vágom, a gombát felszeletelem. 1 evőkanál olajjal a ha...
Elkészítési idő:A tejet a vízzel és a vajjal felforraltam. Beleszórtam a kétféle dara keverékét és a sót, majd kis lángon tejbegríz sűrűségűre főztem. A tűzről levéve hűlni hagytam. A szalonnát...
Elkészítési idő: