1 fej lila káposzta
1 fej vöröshagyma
köménymag
ecet
cukor
só
bors
A káposztát vékonyra felszeleteljük, majd picit sózzuk, hagyjuk 10 percet állni. Olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk köménnyel, hozzáadunk kevés borsot. Majd a káposztát rárakjuk, meglocsoljuk ecettel, ízesítjük cukorral. Fedő alatt pároljuk, ízlés szerint puhábbra, ropogósabbra.
Van aki kevés étkezési keményítőt elkever vízzel és ezzel besűríti a káposzta levét. Ezáltal nem folyik szét a tányéron és szép selymes, fényes lesz.
Lehet bele tenni apróra vágott almát, és párolni a káposztával együtt.
6 db szikkadt zsemlét kockákra vágtam és lepirítottam. 2 db tojást 2 dl vízzel elkevertem, adtam hozzá 20 dkg lisztet, belemorzsoltam 2 dkg élesztőt, sót, borsot, egy késhegynyi s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszeljük, hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és elkeverjük a zabpehellyel, útifűvel, illetve a reszelt sajttal. Hagyjuk állni pár percet, majd egy kókuszzsírral átken...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet apróra vágjuk, megfűszerezzük, majd olajon megpirítjuk a hagymával. Ezután kis vízzel puhára főzzük. Ha a hús megfőtt, hozzáadjuk az apróra vágott b...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűKevés olajon pirítsd meg a hagymát, majd párold meg rajta az apróra vágott zöldségeket, sózd meg. Amikor minden szépen megpuhult, turmixold össze az egészet, ez a pép lesz a nokedl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű