1 fej lila káposzta
1 fej vöröshagyma
köménymag
ecet
cukor
só
bors
A káposztát vékonyra felszeleteljük, majd picit sózzuk, hagyjuk 10 percet állni. Olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk köménnyel, hozzáadunk kevés borsot. Majd a káposztát rárakjuk, meglocsoljuk ecettel, ízesítjük cukorral. Fedő alatt pároljuk, ízlés szerint puhábbra, ropogósabbra.
Van aki kevés étkezési keményítőt elkever vízzel és ezzel besűríti a káposzta levét. Ezáltal nem folyik szét a tányéron és szép selymes, fényes lesz.
Lehet bele tenni apróra vágott almát, és párolni a káposztával együtt.
Elkészítés ideje: 20 perc. Elkészítés menete: A krumplikat pucold meg, majd reszeld le őket egy tálba, levet fog ereszteni, de ezt ne öntsd le róla, később még jól fog jönni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzaftosabb és ízletesebb krumpli talán nincs is, mint ez a változat. A félig megfőtt krumplit töltsd meg némi sajttal és zöldfűszerekkel, a tetejére pedig halmozz apróra kockázott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk, jól megmossuk és egyenletes vékony metéltre vágjuk vagy káposztagyalun legyaluljuk. Mikor levét kissé kiadja, jól kicsavarjuk. Mindi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesEgy nagy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt és a kockára vagy félkarikára vágott vöröshagymát hozzáadjuk. Picit megsózzuk és aranybarnára sütjük. A tűzről félrehúzva rászórjuk a pi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű