60 dkg sárgarépa0.5 dl olivaolaj0.5 teáskanál bors3 gerezd fokhagyma5 szál petrezselyem1 teáskanál só
A sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé. Locsold meg a fűszeres olajjal, majd kicsit forgasd össze.
Tedd előmelegített sütőbe, fedd le fóliával, és 200 fokon süsd meg a zöldséget körülbelül 45 perc alatt, vagy amíg meg nem puhul, a széle pedig sötétbarna nem lesz. Érdemes egyszer-kétszer óvatosan átfordítani, és a végén a fóliát is leveheted róla. Ha szükséges, önts alá kevés vizet vagy zsiradékot. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.
Frühlingszwiebeln, Paprikaschoten, Zucchini und Möhren waschen und klein schneiden. Eine Pfanne mit Öl erhitzen und das geschnittene Gemüse darin andünsten. Das Gemüse sollte no...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük Hozzáadjuk a lisztet (a burgonyától függ, mennyi levet enged, mennyi lisztet vesz fel), a to...
Elkészítési idő: kb. 40 perc Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra. 2. Forralj vizet egy közepes fazékban. Amikor már lobog, szórd bele a karfiolvirágokat, és főzd 10 percig. 3. Amikor megfőttek, szűrőkanállal szedd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát meghámozom, felkockázom és megfőzöm. (A víz forrása után már ügyelni kell mert nagyon gyorsan megpuhul) A főtt burgonyát áttöröm, majd az utifűvel, liszttel, toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű