60 dkg sárgarépa0.5 dl olivaolaj0.5 teáskanál bors3 gerezd fokhagyma5 szál petrezselyem1 teáskanál só
A sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé. Locsold meg a fűszeres olajjal, majd kicsit forgasd össze.
Tedd előmelegített sütőbe, fedd le fóliával, és 200 fokon süsd meg a zöldséget körülbelül 45 perc alatt, vagy amíg meg nem puhul, a széle pedig sötétbarna nem lesz. Érdemes egyszer-kétszer óvatosan átfordítani, és a végén a fóliát is leveheted róla. Ha szükséges, önts alá kevés vizet vagy zsiradékot. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.
Ramsay ragaszkodik a kiváló minőséghez, ezért ő csakis basmati rizsből készíti az egészséges köretet. A séf konyhai mérőn kimér 400 gramm rizst, amit alaposan megmos, hogy a szemek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben a apró kockára vágott szalonnát üvegesre hevítjük, majd rátesszük a száraz tarhonyát. Addig pirítjuk, amíg tetszőleges színt nem kap. Én szeretem ha kissé barnás s...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűFeljött a víz tetejére és kiszedtem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit kefével megtisztítjuk, úgy hogy a héja rajta maradjon. Próbáljunk meg egyformákat választani, de ha nem sikerül vágjuk egyforma darabokra. Egy teflonozott lábasban az...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű