1 fej karfiol
só, bors
3 ek. tejföl
1 ek. vaj (puha)
zöldhagyma
A karfiolt tisztítsd meg, szedd rózsáira és főzd puhára.
A megfőtt karfiolt konyhai robotgépben pépesítsd krémesre, majd add hozzá a vajat, a tejfölt, illetve sózd és borsozd meg.Ha túl sűrűnek érzed, nyugodtan tehetsz hozzá több tejfölt esetleg pici tejet is.
Keverj a krémbe egészen apróra vágott újhagymát, még jobb, ha csak a friss zöld szárát használod. Így lesz tökéletes a karfiol mártogatós! Diétás chipsszel a legszuperebb partikaja!Snidlinggel bolondítva isteni finom köret! Bármilyen húshoz tökéletes!
1. A burgonyát meghámozzuk és az almareszelő durva fokán nyersen lereszeljük. 2. Összekeverjük a felvert tojással, a kolbászkrémmel, a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágunk egy nagyobb darab négyzet alakú alufóliát, akkorát, hogy a félbevágott céklát bele tudjuk csomagolni. A közepére vékony rétegben sót szórunk, erre rárakjuk a megmosott, fébe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabot felengedjük annyi vízzel/tejjel (én csak vízzel dolgozom, tökéletes), amennyit felvesz, hogy jó sűrű trutyivá ázzon 5 perc múlva. Ez szemmértékre 2 dl, úgyhogy ne méregesd,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vörös káposztát megtisztítom,vékonyra legyalulom,a vöröshagymát is tisztítom,szeletelem és a káposztával összekeverem. A cukrot edénybe belerakom,és le karamellízálom,ráöntöm a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű