1 fej karfiol
só, bors
3 ek. tejföl
1 ek. vaj (puha)
zöldhagyma
A karfiolt tisztítsd meg, szedd rózsáira és főzd puhára.
A megfőtt karfiolt konyhai robotgépben pépesítsd krémesre, majd add hozzá a vajat, a tejfölt, illetve sózd és borsozd meg.Ha túl sűrűnek érzed, nyugodtan tehetsz hozzá több tejfölt esetleg pici tejet is.
Keverj a krémbe egészen apróra vágott újhagymát, még jobb, ha csak a friss zöld szárát használod. Így lesz tökéletes a karfiol mártogatós! Diétás chipsszel a legszuperebb partikaja!Snidlinggel bolondítva isteni finom köret! Bármilyen húshoz tökéletes!
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA karfiolrózsákat aprítsd kb. egyforma, rizsszemnyi méretű morzsalékra – ehhez kést is használhatsz, de pár másodperc alatt elintézheted ezt egy aprítógépben is, ha van otthon. For...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűburgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A feta vagy krémfehér sajtot kisebb kockákra vágjuk. Mindezt a préselt fokhagymával, a resz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű