menu

Családireceptkönyv.hu

Párolt káposzta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 fej lila, vagy sima káposzta apróra szeletelve
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál egész kömény
- 1 dl víz
- 1 db nagy vöröshagyma apróra vágva
- 2 db közepes alma pucolva, szeletelve

Elkészítés:


A cukrot egy edényben felteszem, és aranybarnára karamellízálom.
Hozzá adom a szeletelt hagymát, majd az olajat, és a balzsamecetet is.
Kis párolás után, ráhalmozom a káposztát, a köményt, és megsózom. Amikor félkész, hozzá adom az almát, és készre párolom, közben,ha kell ízesítem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Spanyol sonkás krokett
Spanyol sonkás krokett

A vöröshagymát megpucoljuk, félbe vágjuk. Egy lábasba tesszük a borssal, a rozmaringgal és a babérlevéllel együtt. Felöntjük a tejjel, és kis lángon felforraljuk. Ha kész, elzárjuk...

Elkészítési idő: 40perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pirított tarhonya dédi féle
Pirított tarhonya dédi féle

Olajon folyamatos kevergetés mellett megpirítom a tarhonyát,az előre összeaprított hagymát ráteszem amikor már megpirult a tarhonya (kb negyed óra) és így is pirítom egy kicsit. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spenótos nokedli sajtmártással
Spenótos nokedli sajtmártással

A fagyasztott spenótot hagyjuk kiengedni, majd gyengéden kinyomkodjuk. A liszttel, a tojásokkal és 1,5 dl vízzel tésztává összedolgozzuk, sózzuk, ha szükséges, akkor még egy kis vi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bulgur
Bulgur

Egy lábasban forralj fel 720 ml vizet egy fél teáskanál sóval. Ez a mennyiség kb. 4 adagra elegendő. Ha nem súlyra, hanem űrmértékre méred a bulgurt, akkor nagyjából 1 pohár bulgu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk