Vacsora: sült hús, sült karfiol. Ilyen karfiolt most csináltam először, nagyon jó lett. Főtt karfiolt sóztam, borsoztam, megszórtam tápióka keményítővel, belenyomkodtam a tojásba és kacsazsírban megsütöttem.
Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Majd gyúrjuk teljesen simára a tésztát. (50 g porcukor, 500 g búzaliszt (BL55), 5...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű1. Előmelegítjük a sütőt. 2. Amennyiben száraz csicseriborsót használunk, előző nap beáztatjuk bő vízbe, és másnap 2 tenyerünk között sodorgatva ledörzsöljük a héjukat, leöblítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk hasábokra a burgonyát, majd öntsük nyakon olívaolajjal és ízesítsük fokhagymával és sóval. Grillezzük közepesen magas hőmérsékleten, amíg elszenesedik, majd ha kész, díszíts...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát megpucoljuk, majd gerezdekre szeleteljük és forró vízben 8 percig félig megfőzzük. Leszűrjük, szárazra töröljük. 2. Egy keverőtálban a burgonya szeleteket összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű