Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zöldborsós hagymás bulgur


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 evőkanál kókuszzsír (kókuszolaj)
1 nagy fej vöröshagyma
2 csipet só
2 csipet fehérbors (őrölt)
3 csipet köménymag (őrölt)
170 g bulgur (szárazon)
125 g zöldborsó
430 ml víz
1.5 evőkanál ételízesítő (pl.: Vegeta)

Elkészítés:


A vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd elkezdjük dinsztelni a kókuszzsíron. Adunk hozzá egy pici sót, megborsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. 10-15 percig fedő alatt dinszteljük.

Az átöblített bulgurt a hagymához adjuk, majd 1-2 percig együtt pirítjuk.

Hozzáadjuk a zöldborsót (nekem most fagyasztott volt). Felöntjük vízzel, ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel, majd az egészet összekeverjük. Forrástól számítva 10 percig alacsony lángon főzzük, néha megkeverjük. Lekapcsoljuk alatta a tüzet, a meleg tűzhelyen hagyjuk, néha átkeverjük. Akkor jó amikor már teljesen felszívta a nedvességet és pergős a bulgur. Igazából úgy működik, mint a rizs.

Zöldborsós hagymás bulgur

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Párolt rizs - OK
Párolt rizs - OK

1. 1 kis fej vöröshagymát megtisztítunk, 4 dl vízzel, 5 dkg vajjal együtt felforralunk, majd a rizst hozzáadjuk. 2. Ha újra felforrt, a sütőben tesszük, hogy ott kb. 20 perc al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Görhöny
Görhöny

A krumplit meghámozzuk, a reszelő durvábbik részén lereszeljük. Megszórjuk a sóval, kicsit állni hagyjuk, míg levet ereszt. Beleütjük a tojásokat, megborsozzuk, alaposan összekeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mediterrán kuszkusz
Mediterrán kuszkusz

A kuszkuszt egy széles tányérba tesszük és felöntjük hideg vízzel. Negyedóra után leszűrjük, és félretesszük, míg a szemek tovább duzzadnak. Villával többször átkeverjük, hogy a sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres panírozott burgonya
Fűszeres panírozott burgonya

A burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Sütőp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk