Hozzávalók:
70 dkg burgonya
20 dkg mozzarella
20 dkg bacon
0,5 dl főzőtejszín
6 evőkanál tejföl
1 tojás sárgája
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
olaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kiolajozott tepsibe tesszük, hozzáadjuk a felszeletelt bacont és az apróra vagdosott mozzarellát is, összekeverjük. A tejszínbe keverjük a tejfölt, a tojássárgáját és fűszerezzük, ezzel leöntjük a burgonyát és jól összekeverjük. 15-18 percen át sütjük 180 fokos sütőben és kínálhatjuk is.
1. A burgonyát alaposan megmossuk, egyenként alufóliára helyezzük, betekerjük. 2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.A burgonyákat tepsire rakjuk, és 1/2 óráig sütjük. 3. Közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzért egyél rizst A rizs 76 százaléka keményítő formájában jelenlévő szénhidrátot, 7-8 százalék fehérjét és 1,3 százalék zsírt tartalmaz. A fennmaradó részben ásványi anyagokból é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát. Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l vízhez 3 tk só és 1-2 ek...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű